Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A Paksot is elkapta az Alba Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. február 16.

Image

Most már egyértelműen kijelenthető, hogy kezd magára találni a férfi kosárlabda NB I -ben korábban csak vergődő, így az élmezőnytől távol kerülő TLI-Alba Fehérvár. A korábbi többszörös bajnok a jelenlegi listavezetőt, a régi rivális Paksi Atomot verte hazai környezetben hosszabbítást követően 101-97 -re, így továbbra is van még esélye arra, hogy az alapszakasz végére a jelenlegi hetedikről előrelépjen akár az 5. pozícióba is, igaz, sorsa legkevésbé a saját kezében van.

 

 

 Az ASE ellen a végig fontos pontokat szerző Kromah, valamint a hosszabbításban remekül dobó, 2-2 triplát is elsüllyesztő Kalve és Tóth P. volt a nyerőember.

Hazai szinten rendkívül színvonalas, rangadóhoz méltó mérkőzésen szakította meg az Alba Fehérvár a paksiak 11 meccses győzelmi szériáját. A hosszabbításban egészen elképesztő teljesítményt nyújtott a hazai csapat a triplavonal mögül, záporoztak a hárompontosok, amire már nem tudtak válaszolni Evansék. Ez volt az Atomerőmű harmadik veresége a szezonban, míg a Fehérvár zsinórban harmadik győzelmét könyvelheti el, a legutóbbi 5 találkozójából pedig négyet nyert meg.

Ezzel a sikerrel -és a PVSK vereségével- egyetlen győzelemnyi távolságban van az Albától a 6. hely, s ha mind a három hátralévő összecsapását behúzza az alapszakaszban, még van esélye odaérni az 5. helyre is. Ehhez persze szerencse kell, hiszen a Pécsnek és a jelenlegi 5. Kaposvárnak még legalább egyszer ki kellene kapnia ehhez a maga maradék két derbijén.

Most egy kis szünet jön, majd egy újabb nagy rangadón a Kecskemét vendégeskedik a Gáz utcai csarnokban, mégpedig február 28-án szombaton 18 órakor.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >