Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow AV19: oltás gól ellen?
AV19: oltás gól ellen? Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. február 18.

Image

Az influenzajárvány kellős közepén nem biztos, hogy jó poén oltást emlegetni, de a Fehérvári Ördögök esetében helytálló a megállapítás: alaposan beoltották gól ellen az AV19 jégkorongosait az EBEL -ben. A felsőházi középszakasz 4. fordulójában Rob Pallin vezetőedző legénysége hazai pályán kapott ki 3-0 -ra a második helyezett Linztől, s mivel a riválisok mind szereztek pontot, maradt a 6. pozícióban, igaz, a 3. helyezetthez képest még mindig csak 2 pont a lemaradása, tehát még így sem késő feltámadnia. Még nem...

 

 

Meccsről-meccsre egyre kevesebb a "kraft" a fehérvári gárda támadójátékában. Az első meccsen ugyan hetet kapott Salzburgban, de legalább hármat ütött is, majd jött két 1-1 ütött góllal lehozott mérkőzés (statisztikailag a Villach elleni 2-1 lett, de a második találat a büntetőpárbajban esett...), most pedig már az egy nyamvadt találat sem jött össze.

A helyzetek megvoltak, már az első játékrész után 15-9 -es kapuralövési mutató alakult ki az AV19 javára, a meccs végén pedig 35-27 -ig jutottak a felek, de beütni nem tudta senki a maga ziccerét, sem emberelőnyös szituációban, sem máshogy. Pedig ezúttal jöttek a kisbüntetések, így a kétperces előnyök is, de nem és nem, Ouzas kapus eszén nem tudtak túljárni Banhamék. Naná, hogy közben a Linz éppen emberfórban játszva szerzett vezetést a második harmadban!

Ment előre, hajtotta az elenfelet és az egyenlítést is a Volán, de ez az a nap volt, amikor semmi sem jött be. A legvégén a nagy támadások közepette Lebler szép "pókhálózása" végképp kihúzta a talajt Bartalisék alól, a kegyelemdöfés pedig pár másodperccel a vége előtt jött, amikor kapusát lehozva rohamozott a házigazda, de korongot vesztett, az osztrákok pedig beterelték a pakot az üresen tátongó ketrecébe.

Nagy baj nincs, még mindig van hátra hat meccs a középszakaszból, még mindig csak 2 pontra van a Volántól a dobogó 3. foka (amin már a Znojmo áll, amely egy hete még utolsó volt...) bármi megtörténhet. Ehhez persze nyerni kell, mégpedig gólokat ütve, másképp nem is lehetne.

Javításra legközelebb Bécsben a Capitals otthonában nyílik lehetőség pénteken a 19:15 -kor kezdődő derbin, majd vasárnap 17:30 -kor már a Vienna jön Fehérvárra, nehogy hamar elfelejtsék egymás a küzdő felek...

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >