Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow A CSZKA is sok volt a Vidinek
A CSZKA is sok volt a Vidinek Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. február 18.

Image

1-0 -ás vereséget szenvedett az orosz CSZKA Moszkvától utolsó spanyolországi felkészülési mérkőzésén a Videoton labdarúgó csapata. A magyar bajnoki listavezető -ahogy a Lokomotiv Moszkva és a Dinamo Kijev ellen- jól helytállt, mindenben felvette a versenyt neves riválisával, kivétel góllövésben, márpedig focimeccset lőtt gól nélkül nem lehet nyerni.

 

 

A helyzetek, és a már-már "hagyományos" kapufa is megvoltak, de a játék sava-borsa nem. Most sem. Jövő héten vasárnap (márc. 1.) jön a győri bajnoki folytatás, addig lehet ezen csiszolni. Utána is, de az már sokba kerülhet...

A meccs már a második percben eldőlt: egy bal oldali beadásra a kissé elmélázó védőfal mögé jó érkező Efremov vette be Calatayud kapuját. Ezt követően volt lehetősége -nem is egy- Nikolicsnak, Álvareznek, Gyurcsónak és Ivanovszkinak, de sem ők, sem pedig a 11. percben a kapufát telibe találó Vinícius nem tudott betalálni, így az oroszok nagyobb megerőltetés nélkül nyertek.

Tulajdonképpen írhatna az ember sok szépen és jót, mert a mérkőzés 90 percének összképét nézve nehéz lett volna megmondani, hogy melyik a rendszeres BL -szereplő és jó néhány nemzetközi klasszist felvonultató alakulat, a fehérvári társaság eltüntette a papíron meglévő jelentős különbséget. Igen ám, de ahogy a Lokomotiv és a Dinamo -valamint korábban a német 1860 München- ellen, az orosz katonai elitgárda ellen sem sikerült betalálni az ellenfél kapujába, s ez akkor is aggasztó, ha mindannyian egészen más, jóval magasabb szintet képviselnek, mint bármelyik hazai rivális.

Nemzetközi szinten -márpedig a Vidi oda készül- ennél picit több kell. Főleg támadásban. A BL -ben vagy az EL -ben nem engedheti meg magának senki, hogy 4-5 helyzetet kihagy és nem lő gólt. Ott nem is nagyon lesz több átlagosan meccsenként, főleg, ha már 1-2 körön túljutott a csapat. Persze a megfelelő kapu előtti koncentráció az NB I -ben is kell, mert ott mindenki a Vidire utazik, mindenki nagyon odateszi magát a piros-kékek ellen, s bizony -a nagy előny ellenére- komoly kellemetlenségekben lehet része, ha egy picit is lazít, vagy nem megfelelően veti bele magát a küzdelembe.

Győrig még van másfél hét, s lesz egy DAC elleni edzőmeccs is Dunaszerdahelyen szombaton 16:30 -kor. Ez lesz az a találkozó, ami már reálisabb képet ad majd arról, hol is tart igazából a Videoton, hiszen a szlovákiai gárda stabil, jó csapat, de nincs a CSZKA és a további edzőpartnerek szintjén -egy kivétellel-, akikkel eddig játszott Joan Carrillo együttese az utóbbi szűk 1 hónapban.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >