Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megállapodás a Fehérvár Szépe versenyről
Megállapodás a Fehérvár Szépe versenyről Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. február 19.

Image

Kettős szerződés-aláírásra került sor a Fehérvár Szépe verseny rendezéséről a Városházán. A megállapodások értelmében Óber László jogtulajdonos ellenérték fejében átadta a Fehérvár Szépe Védjegy használatának jogát a városnak, az önkormányzat pedig megállapodást kötött a rendezésről a Pannon Lapok Társaságával.

 

 

A szerződéseket sajtónyilvános esemény keretében látta el kézjegyével Óber László, dr. Cser-Palkovics Andráspolgármester, Szabó Miklós, a PLT ügyvezetésének elnöke ésKázmér Judit, a PLT stratégiai ügyvezető igazgatója.

A Fehérvár Szépe szépségverseny 2003-ban indult útjára. Célja volt, hogy a Királyi Napok rendezvénysorozat záró akkordjaként olyan szépségkirálynőt válasszanak, aki a következő egy esztendőben Székesfehérvár „háziasszonyaként” is tevékenykedik, különféle eseményeken, karitatív rendezvényeken és a szponzorok programjain vesz részt. A verseny a kezdetek óta kétfordulós volt.  Az elődöntőket június folyamán rendezték, ahol kiválasztották a döntőbe jutó 15 ifjú szépséget, akik augusztusban háromhetes felkészítő keretében, csapatépítő tréningen vettek részt.

 


A királyok városának királynőjét és két udvarhölgyét, valamint 2008-ig a Fejér Megyei Hírlap Szépét ünnepélyes gálaműsor keretében választották meg. 2009-ben a Fehérvár Szépe és a Hírlap Szépe címek egyesítésére került sor, követve a hazai trendet. Azóta a szépségverseny a „Fehérvár Szépe – Fejér Megyei Hírlap királynője” címet viseli. A nyertes és a két udvarhölgy mellett a közönségszavazás alapján egy közönségdíjas helyezést is kiosztanak a gála keretében. A gálaestek a Vörösmarty Színházban, illetve a teátrum felújítása alatt az ARÉV Sportcsarnokban (ma Vodafone Sportcentrumban) kerültek megrendezésre neves fellépők közreműködésével. A döntő alapfilozófiájához tartozik, hogy egy résztvevő sem távozott díj nélkül. A rendezvény fővédnökségét minden évben Székesfehérvár polgármestere és a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője vállalta.


A Fehérvári Szépe verseny a kezdetek óta országosan elismert megmérettetéssé nőtte ki magát, az utóbbi négy-öt esztendőben már nemcsak a megyéből, hanem az ország számos pontjáról indultak versenyzők. Az elmúlt tizenkét évben a résztvevők közül Vagaszky Edina, Bokor Bianka és Csuti Anita a Miss Universe Hungary döntősei, Major Klára a Miss Regio Regia és a Nyugat-Magyarország Szépe verseny győztese, Molnár Szimonetta az Álomesküvő Szépe nyertese lett. Kiemelkedő modellkarriert ért el Molnár Fruzsina, Horváth Bianka és Kerkuska Lilla, akik nemzetközi szintéren, New York-tól Pekingig, Londontól Milánóig kifutóra léphetnek.

A Fehérvár Szépe verseny megrendezésével kapcsolatban két szerződés aláírására került sor ma délután a Városházán.  Az első megállapodás értelmében Óber László jogtulajdonos ellenérték fejében átadta a Fehérvár Szépe Védjegy használatának jogát Székesfehérvár Önkormányzatának. A másodikként aláírt szerződés szerint a város 2015-től a következő 12 évre, 2026. december 31-ig biztosítja a szépségverseny megrendezésének jogát a Pannon Lapok Társasága számára. A PLT minden évben, az Önkormányzattal együttműködve rendezi meg a versenyt. Helyszínként  a város rendelkezésre bocsájtja a Vörösmarty Színházat, és két személyt delegálhat a zsűribe.

„Székesfehérváron minden évben van 50-70 olyan lány, aki szeretné megmutatni a szépségét, és bizonyítani szeretné, hogy alkalmas a következő év háziasszonyi teendőinek ellátására és a médiaszereplésekre. Eddig összesen 972 jelentkezője volt a versenynek, az elmúlt 5 évben eljutottunk odáig, hogy nemcsak Fehérvárról, hanem az ország több pontjáról érkeztek versenyzők. A Fehérvár Szépe verseny kilépett a városi és megyei keretek közül, és mára az ország legnagyobb lokális versenye lett. 180 döntős hölgy lépett színpadra, 12 királynőt választottunk, akikre büszkék lehetünk helytállásukért.” – 
emelte ki az eseményen Óber László. Elmondta: úgy érezte, eljött az idő a megújulásra. Ehhez olyan partnerekre volt szükség, akik a kezdetek óta részt vettek a verseny megrendezésében. A mostani megállapodásokkal kiváló kezekbe került a verseny.

„Továbbra is szeretnénk jó gazdái lenni a Fehérvár Szépe versenynek. A mi esetünkben a médiaüzemeltetés és a rendezvények szervezése összekapcsolódik. A Fehérvár Szépe verseny a lokálpatriotizmus részévé vált, és nevében hordozza azt a brandet, márkanevet, melyet a város tovább kíván építeni és szépíteni. Úgy gondoljuk, hogy ehhez nekünk is hozzá kell járulnunk, mert azok az emberek, akik ebben a városban, vagy éppen más megyékben élnek, és vonzódnak a rendezvényhez, a mi olvasóink is egyben. Ez megjeleníti a közös érdekeket és a közös akaratot, nekünk pedig az volt a motivációnk, hogy a partnerséget keressük, és a város megbízása által a rendezvény megszervezését elfogadjuk.”
 – nyilatkozta a megállapodás kapcsánSzabó Miklós, a Pannon Lapok Társasága ügyvezetésének elnöke.

Székesfehérvár polgármestere elismeréssel szólt arról az összefogásról, melynek köszönhetően az elmúlt 12 évben a Fehérvár Szépe verseny megvalósult, és saját műfajában országosan az egyik legkomolyabb versennyé vált. Dr. Cser-Palkovics András elmondta: „Régóta az a célunk, hogy a fehérvári, Fejér megyei diákoknak lehetőséget biztosítsunk a tehetségük bemutatására. Ez feladat kell, hogy legyen a városnak! Ne csak beszéljünk arról, hogy miért maradjanak itt a fiatalok, hanem tegyünk is azért, hogy jól érezzék itt magukat, és számukra a város igazi otthon legyen. Ebben a Fehérvár Szépe versenynek is fontos szerepe van. Ahol Székesfehérvár neve forog, ott fontos a minőség is, amit a Fehérvár Szépe verseny teljesíteni tudott az elmúlt években. Éppen ezért volt természetes, hogy a város megkötötte a megállapodást a védjegy használatáról. Ezzel biztosítjuk, hogy a verseny évről évre, ugyanezen a minőségi szinten továbbra is megrendezésre kerülhessen. Megköszönve az eddigi munkát azon leszünk, hogy a versenyt tovább tudjuk vinni.” 


A polgármester hozzátette: a Fehérvár Szépe verseny megrendezésének mindig kiemelt partnere volt a Fejér Megyei Hírlap, így nyilvánvaló volt a jövőbeni együttműködés kialakítása. A városvezető utalt arra, hogy a médiapartnereknek fontos szerepük van a különféle tehetségkutató versenyek – például a Fehérvári Versünnep és a Fehérvár Hangja – megszervezésében és a tehetséggondozásban. „Nemcsak addig van közös feladatunk, ameddig győztest hirdetünk, hanem felelősséggel tartozunk a fiatalok irányába a döntő után is, hiszen tovább kell kísérnünk őket a tehetséggondozásban. Ez egy közösen felvállalandó feladat olyan partnerekkel, akik maguk is érzik a felelősséget.” –fogalmazott Székesfehérvár polgármestere.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >