Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház arrow Égbőlpottyant szerepjáték
Égbőlpottyant szerepjáték Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 12.

ImageDöbrentei Ildikót ugyan mellőzniük kellett a gyermekeknek (betegsége miatt nem tudott eljönni), viszont férje, Levente Péter a tőle megszokott bájjal és humorral szórakoztatta az ifjúságot és a felnőtteket az Almássy-telepi egyházközség Közösségi Házában megrendezett Családi Napon. A házaspár már tíz éve járja műsorával az országot, hogy a szeretetet és a hit erejét hirdesse.

A pasztorális körzet programján először a gyermekeknek tartott előadást Levente Péter: „láthatatlan eszközökkel” hozták létre közösen a színdarabot, amelynek a „Titkok titka” címet adták.

Ezt követően lehetőség nyílt könyv-vásárlásra és dedikáltatásra, majd a fiatalok „játszóházba vonultak”, szüleik pedig a családdal, a házassággal, és a gyermekneveléssel kapcsolatos problémákról beszélgettek a művésszel. A csoportos foglalkozáson válaszokat kerestek a felmerülő kérdésekre, s útmutatást a jövőre nézve.

Image
Fotó: Temesvári Márta
 

Tornyai Gábortól, az öreghegyi plébánostól megtudtuk: ez az alkalom egy a sok közül. A Székesfehérvári Egyházmegye hat pontján vehetnek részt a hívek hasonló Családi Napokon, ahová Levente Péter és Döbrentei Ildikó is ellátogat műsorával és „szellemiségével”. A szervezők célja, hogy olyan programokat hozzanak létre, amelyek összehozzák a plébániák körzetében élő családokat.

Tornyai Gábor szerint a mai világban különösen fontos szerepe van a családoknak. Ezért segíteni kell nekik, hogy egymásra találjanak, közösséget formálhassanak, és támogathassák egymást az élet minden területén.

 
< Előző   Következő >