Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow XXII. FEJÉR MEGYEI KOR-TÁRS NYUGDÍJAS KI-MIT-TUD?
XXII. FEJÉR MEGYEI KOR-TÁRS NYUGDÍJAS KI-MIT-TUD? Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. február 20.

Image

Több, mint száz produkciót láthatnak az érdeklődők az idei Fejér Megyei Kor-Társ Nyugdíjas Ki-mit-tud? három bemutatónapján. A huszonkettedik alkalommal meghirdetett programsorozat ünnepélyes megnyitójára 2015. február 22-én, vasárnap 10.00 órakor kerül sor A Szabadművelődés Házában.
 
 
Mintegy száz képzőművészeti alkotásból nyílik kiállítás A Szabadművelődés Házában, és a hagyományoknak megfelelően ezzel kezdetét veszi a XXII. Fejér Megyei Kor-Társ Nyugdíjas Ki-mit-tud? Székesfehérváron.
 
A művelődési ház felhívására idén közel negyvenen küldték be alkotásaikat, amelyek között festmények, hímzett, szőtt, kovácsoltvas és tojásmíves alkotások is szerepelnek.
 

 
Az érdeklődők ötleteket is kaphatnak majd arra, hogyan készíthető húsvéti dekoráció újrahasznosított anyagokból. A tárlat különlegességének számít a lopótökből született baba és egy működő óra, amelyek egy házaspár keze munkáját dicséri.
 
A Játékszobában 10.00 órakor nyíló kiállításon Dr. Dienesné Fluck Györgyi tanácsnok mond köszöntőt, míg a beérkezett alkotásokat a zsűri tagjai, Baboth Dóra néprajzkutató és Szentes Ottokár képzőművész értékelik.
 
Az idei évben a három bemutató nap során (február 22., február 28., március 7.) 113 produkciót értékel a szakmai zsűri három tagja: Bakonyi István, Hahn-Kakas István és Lendvai Judit.
 
A ki-mit-tud? első bemutatónapja február 22-én, vasárnap 11.00 órakor kezdődik a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola aulájában.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >