Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Újra versenybe száll Marosi Katalin Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. február 20.
Bejelentette visszatérését a profi teniszsportba Marosi Katalin. A világranglistán korábban egyéniben 101., párosban 33. helyig jutó, Székesfehérváron élő versenyző egy évvel ezelőtt vonult vissza. Tavasszal lesz egy éve, hogy megszületett gyermeke, és mint a sajtótájékoztatón elmondta, úgy érzi, fizikálisan készen áll az újabb kihívásra. Páros partnerét még keresi, az áprilisi, stuttgarti tornán szeretne először pályára lépni.

 

 

Egy évvel ezelőtt, 2014 januárjában kismamaként jelentette be visszavonulását Marosi Katalin. A Székesfehérváron élő teniszező, aki akkor a női párosok világranglistáján a 45. helyen állt, most a visszatéréséről számolt be a Hiemer-házban tartott szerdai sajtótájékoztatón. Mint elmondta, már a terhesség alatt gondolkozott azon, hogy lesz-e lehetőség az újrakezdésre, de nem tudhatta, mire számíthat anyaként. „Ahogy megszületett Csabika, majd teltek a hetek, hónapok, egyre erősebb lett az elhatározás, hogy megpróbálkozom a visszatéréssel. Januárig jelentenem kellett e szándékomat, hiszen a szabályok szerint három hónappal korábban erről tudnia kell a Nemzetközi Antidopping Csoportnak. Az elmúlt év vége óta elkezdtem intenzívebben készülni." – tájékoztatott a sportoló.

A sérüléseknél létezik a világranglista-pontok lefagyasztásának rendszere - maximum két évig megőrzik a versenyző utolsó helyezésének értékszámát. Szülésnél az a kitétel, hogy egy év után vissza kell térni, ezt Marosi Katalin megteszi. A 2013-as US Open volt az utolsó versenye, most pedig felvette a kapcsolatot néhány versenyző-társsal, de még nem tudni, kivel fog párosban indulni. Ha rajta múlik, legszívesebben a korábbi világelső, azóta szintén gyermeket szülő Liezel Huberrel játszana. „Terveim szerint április 20-án, az egyik kedvenc versenyhelyszínen, a stuttgarti fedett pályás Porsche Grand Prix tornán szeretnék először pályára lépni, addig persze jó lenne együtt edzeni is a majdani partnerrel. "

Marosi Katalin elmondta, a londoni olimpiai részvétel nagy álma volt, de rajta kívül álló okokból nem valósult meg. Most Rio a reális célkitűzés, ami méltó megkoronázása lenne pályafutásának. „Kíváncsi vagyok, életemnek ez a csodálatos eseménye, a gyermekem születése mennyit adna hozzá a teljesítményemhez. Fizikailag nem érzem, hogy bármiben gyengébb lennék, mint korábban. A családom mindenben mellettem áll, hogy teljes felkészülést végezhessek. Férjem, a szüleink is nagyon sokat segítenek.” – tette hozzá.

A felkészülésnek jelenleg a fizikai része zajlik. Székesfehérváron edz a teniszező, akinek a távlati tervei között továbbra is szerepel saját tenisz-akadémia indítása.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >