Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Vidi: győztes főpróba a DAC ellen
Vidi: győztes főpróba a DAC ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. február 23.

Image

Gyurcsó Ádám szabadrúgásból elért szép góljával 1-0 -ra megnyerte utolsó téli felkészülési mérkőzését a szlovákiai Dunaszerdahelyen a DAC otthonában a Videoton labdarúgó csapata. A fehérvári együttes ezúttal sem sziporkázott a kapu előtt, ám most nem is volt annyi helyzete, mint az elmúlt hetek edzőmeccsein, gyakorlatilag egyelten kaput eltaláló lövése elegendő volt számára a sikerhez. Joan Carrillo vezetőedzőnek most az lesz a legfontosabb feladata, hogy megfelelő formába hozza, "kiélezze" játékosait a jövő vasárnapi győri bajnoki folytatásra.

 

 

A DAC Törökországban, a Videoton Spanyolországban hangolt az elmúlt hetekben a tavaszi szezonra, mivel azonban a felvidéki gárda a 9. helyen áll a 12 csapatos szlovák első ligában, a fehérvári piros-kékek pedig magabiztosan vezetik az NB I tabelláját, aligha kérdéses, hogy utóbbi készülhetett nyugodtabban feladataira.

A Vidi ezúttal tulajdonképpen nem panaszkodhat, mert amíg a nagynevű és jóval erősebb Lokomotív Moszkva, Dinamo Kijev és CSZKA Moszkva ellen mezőnyben jól játszott legutóbbi tesztmeccsein, ám sok helyzetet kihagyott, s nem is tudott győzni, most éppen fordított volt a helyzet: a DAC kerül valamivel többször helyzetbe, a házigazdák támadtak többet, mégis a Videoton sikerével zárult a 90 perc. Gyurcsó a vele szemben elkövetett szabálytalanság után lőtt szép gólt szabadrúgásból az 51. minutumban.

A győri bajnoki meccsig egy hét van hátra, addig kell megtalálni az ideális formát és koncentrációt. Szinte bizonyos, hogy a fehérvári gárda nem lett gyengébb a télen, ám az is tény, hogy a riválisok nagyon keményen készültek, s szinte mindegyik jóval több edzőmérkőzést játszott a Vidinél, tehát jobban meccsben vannak, ami a félszezon elején mindenképpen előny lehet. Erőnlétileg viszont egészen biztos, hogy a több jelentősebb játékerőt képviselő tesztellenfél Joan Carrillo fiai számára jelenthet többet, ami ugyancsak sokat nyomhat a latban.

Egy biztos: igazán okosabbak csak március 1 -én, vasárnap este az ETO elleni NB I -es rangadó után leszünk. Addig minden csak találgatás és elmélet.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >