Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Ismét lenyomta a Volán a Viennát
Ismét lenyomta a Volán a Viennát Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. február 23.

Image

Remekül sikerült a Fehérvár AV19 jégkorong csapata számára az EBEL két hétvégi összecsapása. A pénteki, bécsi 3-2 -es győzelem után vasárnap hazai környezetben 4-2 -re verte meg a krízisben lévő Vienna Capitalst, ezzel a felsőházi középszakaszban 4 fordulóval a zárás előtt a 4. helyen áll, tehát olyan pozícióban, amely a rájátszásban pályaelőnyt jelentene számára. A Volánban ezúttal Bartalis, Ejdepalm, Banham és Sikorcin volt eredményes.

 

A vendégek kezdtek jobban, érződött, hogy szeretnének visszavágni a pénteki hazai zakóért. A 8. percben első emberelőnyüket Farland révén ki is használták, s bár Bartalis közeli találatával sikerült egalizálni az első harmad hajrájához érkezve, inkább az AV19 örülhetett ekkor még az állásnak.

A második játékrészt követően egészen más volt a helyzet, pedig ebben is a bécsiek szereztek vezetést, mégpedig emberhátrányban, kihasználva a hazai játékosok hibáját. 1-2 után azonban egy remek, 3-0 -ás etapot produkált Rob Pallin együttese, szűk 13 perc alatt Ejdepalm, Banham és Sikorcin is mattolta Kickert kapust. Ebben az időszakban nem panaszkodhatott a játékvezetőkre sem a magyar oldal, zsinórban -de jogosan- kapta az előnyös lehetőségeket. Banham bombája és Sikorcin sakk-mattra kijátszott szituáció végén esett találata kettős emberfórban esett.

4-2 állt az utolsó harmad előtt az eredményjelzőn, s ez maradt a legvégéig, mert bár derekasan próbálkoztak a Capitals hokisai, nem találtak fogást a Volán védelmén. Engstrand magabiztosan állta a sarat a kapuban, s mezőnyben is okosan, néha a játékot ügyesen lassítva terelgették a pakkot a többiek. Tulajdonképpen izgalommentes győzelmet aratott a némileg tartalékos fehérvári társaság, amely legközelebb kedden Linzbe látogat.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >