Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Nyílt nőgyógyászati szűrőnap Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. február 24.

Image

Nőgyógyászati szűrőnapot tartanak március 7-én, szombaton Székesfehérvár Önkormányzatának szervezésében a Család- és Nővédelmi Központban. Elsősorban azon hölgyek jelentkezését várják, akik eddig egyáltalán nem, vagy legalább 2-3 éve nem vettek részt szűrővizsgálaton. A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges. A programról Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, valamint Dr. Nagy László, a Család- és Nővédelmi Központ intézetvezető főorvosa sajtótájékoztatón számolt be.

 

 

Immár hagyományosan szerveznek Székesfehérváron nőgyógyászati szűrőnapot a Család- és Nővédelmi Központban. A nőnapot megelőzően, március 7-én, szombaton 08.00 és 13.00 óra között várják azokat a hölgyeket, akik előzetesen telefonon jelentkeztek az ingyenes vizsgálatra. A szervezők a 25 és 55 év közötti korosztályt szeretnék elérni ezzel a programmal. A szűrések mellett a helyszínen ingyenes koleszterin, vércukor- és vérnyomásmérés, valamint – szintén korlátozott számban - hasi ultrahang-diagnosztikai szűrés és csontsűrűség mérés is igénybe vehető,

„Székesfehérváron a szakterületekkel együttműködve évente kétszer szervezünk szűrést, amelyre a hétköznapokon elfoglalt - dolgozó, vagy kisgyermekes - hölgyekre gondolva szombaton délelőtt várjuk a résztvevőket a Család- és Nővédelmi Központban.”  - mondta el Östör Annamária. Az egészségügyi és sporttanácsnok kiemelte: „A város képviselőtestülete a 2015-ös költségvetés elfogadásával biztosította az egészségfejlesztési terv végrehajtásához szükséges forrásokat is. Ilyen program a nyílt nőgyógyászati szűrőnap, valamint több, a megelőzést szolgáló, városi szűrőprogram költségeit is biztosítja az idei büdzsé.”

 

A szűrőnap részletei kapcsán dr. Nagy László, a Család- és Nővédelmi Központ intézetvezető főorvosa elmondta: „Azt szeretnénk, hogy azok az aktív korú hölgyek jöjjenek el a szűrővizsgálatra, akik ezt a hétköznapokon valamilyen okból kifolyólag nem teszik meg. Három orvos végzi majd a szűréseket, a Humán Szolgáltató Intézet pedig a hagyományok szerint további szűréseket biztosít ezen a napon . A bejelentkezéssel pedig érdemes sietni, mert a tapasztalatok szerint igen hamar betelnek az időpontok.” A Várkörúton zajló építési munkálatok kapcsán dr. Nagy László felhívta a figyelmet, hogy a felújítás nem érinti a Család- és Nővédelmi Központ működését. A megszokott rendelési időben fogadják a hozzájuk érkező pácienseket. Mint mondta, a kivitelezők megteremtették lehetőségét annak is, hogy autóval egészen a Központ elé lehet szállítani azokat a hozzátartozókat, akik nehezebben mozognak.

A nőgyógyászati szűrőnapra 2015. március 7-én, szombaton 08.00 és 13.00 óra között a vizsgálatokat a Család- és Nővédelmi Központ nőgyógyász szakorvosai, Dr. Auth András, Dr. Gyuranecz Miklós és Dr. Vas Aleftyina végzik. A nyílt nőgyógyászati szűrőnapra előzetes bejelentkezés szükséges. Erre március 2-a és 5-e között 8-16 óráig biztosítanak lehetőséget  - a csak erre a programra szóló regisztrációra fenntartott  - + 36 70 380 95 12-es telefonszámon.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >