Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Bővül az autóbuszjáratok menetrendje
Bővül az autóbuszjáratok menetrendje Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. február 25.

Image

A Sóstó Ipari Parkban működő cégekkel egyeztetve újabb autóbuszjáratok beállítására kerül sor március 15-től. A képviselőtestület a pénteki közgyűlésen tárgyal a menetrend módosításról, amely a 15, 15A és 15Y jelzésű járatok jelenti.

 

 

Székesfehérvár Önkormányzata rendszeresen egyeztet a közösségi közlekedést érintő kérdésekről a helyi szolgáltatóval, hogy a menetrendet a lehető legjobban az utazási igényekhez igazítsák. A rendszeres felülvizsgálat során változtatásokra is sor kerül, legközelebb éppen március 15-étől módosul a menetrend.

„A képviselőtestület pénteki ülésén tárgyal majd a Sóstó Ipari Parkban felmerült hivatásforgalmi igényekről. Igazán örömteli az ott működő cégek bővülése, valamint az, hogy új műszakok beállítására is szükség volt. A város többek között úgy tudja segíteni a gazdaság szereplőit, hogy a műszakváltások időpontjára is tekintettel van, a jelentős számú munkavállaló utazásához igazítja a helyi autóbuszjáratok menetrendjét.” – mondta el dr. Cser-Palkovics András polgármester.

 

 A cégek jelzéseit az utasszámlálás adatai is alátámasztották, így a 15-ös és a 15A jelzésű járatok menetrendjét is rásegítő járatokkal bővítik március közepétől. Munkanapokon a Csapó utcából 7.35-kor induló és a Flaga Gáz Kft-től 16.33-kor induló autóbuszokkal egészül ki az ipari parkot érintő autóbusz menetrend. A 8.00-16.30 óráig tartó munkarendhez igazodva így a dolgozók kényelmes utazása biztosított lesz. Szabadnapokon is szükség van a bővítésre, így a Csapó utcából 13.25-kor és 21.25-kor, míg a Lorangertől 6.10-kor, 14.10-kor és 22.10-kor indul két-két autóbusz egyszerre.

 A „rásegítő járatok” mellett a "15Y" jelzésű autóbusz-járat esetében bővítésre került sor, amely egy újonnan induló műszakot szolgál majd ki. Munkanapokon az eddigi 5.35-ös és 6.30-as mellett 13.30-kor indulnak járatok a Csapó utcából a Logisztikai Központba, míg a városközpont felé közlekedő 14.10-es és 15.10-es mellett 22.10-kor is indítanak egy járatot.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >