Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Székesfehérvár kényeztet
Székesfehérvár kényeztet Nyomtatás E-mail
Írta: J. Mező Éva   
2015. február 25.

Image

Csütörtökön nyit az Utazás kiállítás, ahol első alkalommal Székesfehérvár lesz a belföldi díszvendég. F. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője ma sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy ennek megfelelően látványos standdal fogadják a kiállításra érkezőket. Tájékoztatott azokról a programokról is, amelyek városunkat mutatják be a standon, illetve a központi színpadon, továbbá hasznos információkkal is szolgált a kiállításra utazóknak.

 

Nyolcvan százalékban van kész a székesfehérvári stand, de már most többek visszajelzése szerint az idei Utazás kiállítás legnagyobb látványosságának tartják – számolt be a jelenlegi állapotról F. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője. Mint elhangzott: csütörtökön, a szakmai napon 11 órakor kezdődik a hivatalos megnyitó, ahol városunk polgármestere, dr. Cser-Palkovics András is köszönti a résztvevőket. A székesfehérvári stand ezt követően körülbelül fél egykor nyit a szakmai vendégek előtt.

A látogatókat ezt követően, péntektől vasárnapig várják változatos programokkal. F. Szegő Krisztina hangsúlyozta, hogy városunk lakóira is számítanak, nemcsak a Fehérváron kívül élőkre.  

Székesfehérvár látványában és programjában is kiemelkedő standjának üzenete a folyamatos megújulás. A lendületes, életteli programok mellett helyet kap páratlan örökségünk bemutatása, illetve az üzenet, hogy Székesfehérvár kényeztet – mutatta be immár látványtervekkel is az építkezést F. Szegő Krisztina. „A díszvendég standjának minden négyzetmétere ezt üzeni és ezt közvetíti a látogatóknak. Kényeztetünk látvánnyal és látványossággal, ízekkel, játékkal és nyereményekkel, és kényeztetnek azok a kedvezményes „díszcsomagok” is, amelyekkel városunkba invitálunk mindenkit. 140 négyzetméteres modern standunkon felvonultatjuk Székesfehérvár – és kis kitekintéssel a környék - minden értékét. A város elsősorban újító, lendületes, élettel teli arcát mutatja be a királyi múlt mellett, hiszen a standon a Szent Korona stilizált vonalai is megjelennek. A tervezéskor arra törekedtünk, hogy a látogatókat bevonjuk, behívjuk a belső térbe is, egyfajta kiállítási térként használva a stand egy részét. Szeretnénk megmutatni, hogyan él és szórakoztat a történelem városunkban: nyereményekkel, történelmi játszóparkunkból hozott egyedi fejlesztésű kinect játékkal, és új, grandiózus fesztiválunk, a Koronázási Ünnepi Játékok királyi óriásbábjainak bemutatójával készülünk. Érdemes lesz tehát elidőzni nálunk, és a történelem teraszán megkóstolni cukrász remekeinket is, köztük Damniczki Balázs 2013-as Év fagylaltját.”

A standon nyereményjáték is zajlik, fődíjként két hosszúhétvége nyerhető a Szent Gellért Hotelben.

A kiállítás Székesfehérvárra szóló nyereményei ezen túl: hosszú hétvége a Székesfehérvári Királyi Napok idején szállással, jeggyel a Koronázási szertartásjátékra, továbbá masszázzsal, városnéző programokkal és gasztronómiai kényeztetéssel - a társkiállítók felajánlásával.

A Hungexpo színpadán négy alkalommal mutatkozhatnak be Székesfehérvár büszkeségei:
- 2015. február 26-án (csütörtökön) 11.50 órakor a központi megnyitó zárásaként
a Folkmanushowk
- 2015. február 27-én (pénteken) 15.00 órakor a Fehérvár Big Band Sinatra összeállítása, énekel Farkas Gábor Gábriel  
- 2015. február 28-án (szombaton) 12.30 órakor az Alba Regia Táncegyüttes, a Fölszállott a páva televíziós műsor különdíjasának produkciója  
- 2015. február 28-án (szombaton) 14.00 órakor a Kodolányi János Főiskola Művészeti Tanszék diákjai: Marik Laura Acoustic Session

Székesfehérvár a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont A pavilon 207B standján (1101 Budapest, Albertirsai út 10.) várja a látogatókat.

Érdemes igénybe venni a MÁV 50%-os kedvezményét, melyről pontos tájékoztatást az Utazás kiállítás honlapján és a MÁV pénztárakban lehet kérni.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >