Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Focitavasz Vidi aranyreményekkel
Focitavasz Vidi aranyreményekkel Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. február 27.

Image

Bár a 17. fordulóból elhalasztott Paks-Nyíregyháza mérkőzést már egy hete lejátszották, a péntek esti MTK-Paks összecsapással indul el (pontosabban folytatódik) hivatalosan is a labdarúgó NB I tavaszi szezonja. A listavezető Videotonnak nincs túl sok oka aggódni az ellenlábasok felkészülését és igazolásait tekintve, ám mivel mérkőzéseinek bő kétharmadát idegenben játssza majd -beleértve az összes rangadót-, könnyen odaveszhet a 8 pontos előnye, ha nem produkál végig a maximumon vagy annak közelében.

 

Mindent mérlegre téve legkevésbé arra van sansz, hogy ne a fehérvári piros-kékek nyakába akasszák az aranyat a szezon végén, ugyanakkor a riválisok ugrásra készen várják a Carillo-legénység botlásait. De vajon igazából van kitől tartaniuk Nikolicsnak és társainak? Egy kicsit mindenképpen, de valószínűleg nem a most 2. helyen álló MTK, hanem az ősz végére igencsak szépen belelendülő, összességében fejethető félszezont produkáló címvédő Debrecen, valamint a télen tovább erősödő és felkészülési meccseinek 95 % -át megnyerő Ferencváros lehet a legfőbb kihívó. Ők 13 pontos hátrányban kezdik meg az üldözést, ami azért akkor is soknak tűnik, ha 13 meccsen kell ezt ledolgozni, s tavasszal mindketten saját otthonukban fogadhatják a Videotont.

Egyszerűsítve a képletet: ahhoz, hogy ne a jelenlegi listaelső legyen a bajnok, a hátralévő 13 találkozójából legalább ötöt el kellene veszítenie, miközben a DVSC és az FTC százszázalékosan végigmasírozza a maga útját! Előbbi még valamiféle hatalmas visszaeséssel és balszerencse-sorozattal elképzelhető, ám utóbbi eléggé valószínűtlennek tűnik.

Ott van még persze a jelenlegi második MTK, amelytől már az is földöntúli bravúr, hogy ott tud lenni a dobogó 2. fokán, "mindössze" 8 ponttal a Vidi mögött, s bármennyire is lelkes, kiegyensúlyozott, szerethető kis csapat, aligha lesz ott a dobogón a végén is. Úgy gondoljuk, a 4.-5. pozíció egyikén végez majd Garami József alakulata. A most 12 egységnyi hátránnyal rendelkező, harmadik helyezett DVTK leigazolta ugyan a télen Koman Vladimirt, ám szerződtetése 10 hónapnyi kihagyása okán több, mint kockázatos, ugyanakkor Elek és Kádár személyében a szűrésben és a védekezésben kulcsfontosságú, válogatott játékosai távoztak, aligha lesz képes maga mögött tartani a Fradit és a Lokit, még kevésbé üldözőbe venni a fehérvári listavezetőt...

Feljöhetnek még a gyászos őszt produkáló győriek is, sőt, egészen biztosan előrelépnek a mostani 9. helyükről, de a Viditől 21, a dobogótól 9 pontra vannak, ami túl sok. Ők az Újpest-Paks kettőssel lehetnek meccsben a 6. helyért. Abban az esetben, ha nagyon jó sorozatot fognak ki, míg az MTK nagyon, a DVTK-Fradi-DVSC trióból pedig még valaki jelentősebben visszaesik, akkor -de ennek kicsi a realítása- esetleg odaérhetnek a dobogó környékére.

Szóval marad a Fradi és a DVSC, mint a két lehetséges fő rivális a Videoton számára. A piros-kék egylet biztosan nem fog a maradék 13 találkozójából ötöt elbukni, de ha netán mégis, a Zöld Sasok és a Loki aligha fogja minden meccsét megynerni. Nyilván ebben reménykednek, de nincs rá több esélyük, mint 8-10 %. Eleve egymás ellen is játszanak...

Mi a legvalószínűbb forgatókönyv? Szerintünk minden eldől az elején. Amennyiben a Vidi kikap vasárnap Győrben, majd veszít még pontokat a következő 2 meccsén is -kvázi beragad a rajtnál-, miközben az üldözők mind a három derbijüket megnyerik, akkor lehet izgalmas egy kicsit a folytatás. Ellenkező esetben maximum 4-5 pontig "visszaolvad" az utolsó meccsekre Juhász Rolandék előnye, de nem kell izgulniuk a végkifejletet illetően.

A Vidi játékoskerete a legerősebb, ami nem gyengült télen, akár két olyan komplett csapatot ki tudna állítani Joan Carrillo, amelyik egyenként is dobogóesélyes lenne az NB I -ben, s bár sokan mondják, hogy a 4 hazai mellett 9 alkalommal kell idegenben pályára lépnie tavasszal, az eddig lejátszott 6 vendégjátéka alkalmával csak Kecskeméten vesztett pontot (0-0), a megszerezhető 18 -ból 16 ponttal és 15-1 -es gólkülönbséggel robogott át a Nyíregyháza-Szombathely-Pécs-Kecskemét-Pápa-Dunaújváros "útvonalon", ami nem igazán ad okot sok reménykedésre a riválisoknak...

Egy egészen biztos: ezt a bajnoki címet csak a Videoton tudja elveszíteni, megnyerni rajta kívül -és segítsége nélkül- senki más nem képes!

Tippünk a végeredményre: 1. Videoton, 2. Ferencváros, 3. DVSC, 4. DVTK, 5. MTK. A kiesők a Pécs, Nyiregyháza, Pápa, Dunaújváros négyesből kerülnek ki. A Honvéd és a Haladás szénája sem áll jól, de ők várhatóan elmozdulnak a végére a közvetlen veszélyzónából.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >