Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Térfigyelő rendszer a városrész biztonságáért Nyomtatás E-mail
Írta: Nóti Annamária   
2015. március 03.

Image

Sajtótájékoztató keretében mutatta be Dr. Cser-Palkovics András polgármester és Szigli István, Feketehegy-Szárazrét területi képviselője a működő térfigyelő kamerarendszert. Összesen tíz kamera kezdte meg a térfigyelési munkát tavaly ősszel. Jelenleg a városrész felében az utcák és terek folyamatos megfigyelés alatt állnak, de további területek biztonsági lefedésére is számítani lehet.

 

 

A térfigyelő-kamerarendszer kiépítésének célja a városrész nyugalmának megőrzése, a bűnözés távoltartása volt.  A térfigyelő rendszer kivitelezési munkáit 2014. április 24-én kezdték meg a kivitelezők, az Önkormányzati Informatikai Központ Non-profit Kft. és az RBD Géza-Mester Kft. A beruházás 2014. október 10-én befejeződött be. 

A felszerelt kamerák a teljes városrész felét pásztázzák a nap huszonnégy órájában. Figyelik a városrész be- és kivezető útjait. 

A projektelem Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata beruházásában valósult meg a „Szociális város-rehabilitáció Szárazréten” című, KDOP-3.1.1/D2-13-k2-2013-0004 jelű, 1.199.178.708 Ft támogatást elnyert kiemelt projekt részeként. A beruházás összege bruttó 15.088.391 Ft volt. A fejlesztés összegét teljes mértékben az Európai Unió és a Magyar Állam biztosította. 

A projekt keretében Feketehegy-Szárazrét nyolc csomópontján tíz hálózati kamera került elhelyezésre a városrész közbiztonságának javítása érdekében. A térfigyelő rendszer kiépítésének célja volt, hogy a városrész lakóinak biztonságérzete javuljon, visszatartó erővel bírjon a bűncselekmények, közúti és egyéb szabálytalanságok elkövetésében, amennyiben mégis megtörténik a bűncselekmény, elkövetése bizonyítható legyen. Fontos célja továbbá, hogy a szociális város-rehabilitációs projekt részeként megvalósuló további fejlesztések eredménye hosszútávon fenntartható legyen, a megújuló közösségi terek, utak, intézmények megőrizhetők legyenek. 


Projektelem helyszínek:

1.       Mura utcai lakótelep dél-keleti sarkában 1 db
2.       Mura utcai lakónegyed melletti játszótér dél-keleti sarkában 1 db
3.       Dráva utca 91. melletti csomópontban (Opole téren) 1 db
4.       Farkasvermi út, Száva utca kereszteződésben 3 db kamera
5.       Új Csóri út – Száva út csomópontjában 1 db
6.       Új Csóri út 4. számú telek előtt 1 db
7.       Farkasvermi köz – Régi Csóri út csomópontban 1 db
8.       Farkasvermi út 1. előtt 1 db

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >