Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
12 órás OptiVita Ultrafutó Kupa Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 03.

Image

Hazánk legjobb ultrafutói a 12 órás versenyszámban mérik majd össze erejüket az OptiVita Ultrafutó Kupa keretében Székesfehérváron. A verseny, amelyre március 7-én, szombaton 10.00 órától kerül sor, a 2015-ös év első ultrafutó országos bajnoksága.

 

 

A versenyt szervező Ironteam SE az elmúlt három évben számtalan ultrafutó eseményt szervezett, amelyek nagy népszerűségnek örvendenek a futók körében, sokan az OptiVita Ultrafutó Kupa sorozatban futották életük első maratonját vagy ultráját.

A székesfehérvári 12 órás versenyben az országos bajnokság mellett nyílt futamban is lehet indulni, így azok is kipróbálhatják magukat ezen a távon, akik nem rendelkeznek a Magyar Atlétikai Szövetség versenyengedélyével. Akik szeretnének belekóstolni az ultrafutásba, de a 12 óránál rövidebbet futnának, a 6 órás számban indulhatnak, valamint 4 és 2 órás számban is rajthoz állhatnak a futók. A pályát a székesfehérvári Csónakázó tó szomszédságában jelölte ki a szervező Ironteam SE, amely egy 1100 méter hosszú hitelesített körpálya. A verseny az Ultrafutók Nemzetközi Szövetségének (IAU) Bronz címkéjével rendelkezik. 

A magyar ultrafutó-társadalom krémje képviselteti magát az eseményen, népes, csaknem 200 fős mezőny várható a 4 számban (2-4-6-12 óra) összesen, a legtöbb induló azonban természetesen a 12 órás számban lesz. Talán nem véletlenül, hiszen az országos bajnoki cím elnyerése mellett a dobogós eredményt elérő futók idén először értékes jutalmakban részesülnek: az Ironteam SE támogatói jóvoltából a 12 órás Magyar Bajnokság (OB)  első három férfi és női abszolút helyezettje 300.000 Ft értékű összdíjazásban (ajándékutalvány) részesül.

 

Mind a férfiaknál, mind a nőknél komoly verseny várható az országos bajnoki címért. A férfi mezőnyben nagy eséllyel indul a győzelemért Lajkó Csaba (24 órás OB-győztes, az Év Ultrafutója 2014-ben) és Pula Tamás (Ultrabalaton győztes 2013-ban), de Zabari János, Máthé Zoltán, Juhász Péter, vagy Simonyi Balázs is odaérhet a dobogóra.

A nőknél a 12 órás futás országos csúcsát birtokló dr. Lubics Szilvia (Spartathlon győztes, női pályacsúcstartó) mellett nagy esélyes Máténé Varju Edit (24 órás OB-győztes) és Makai Viktória (a 2014-es budapesti 12 órás verseny győztese) is.

Az OptiVita Ultrafutó Kupa a székesfehérvári állomás után 2015-ben további versenyekkel várja az ultrafutókat: áprilisban Sárváron következik a 24 órás OB, májusban az 50 kilométeres országos bajnokság, októberben egy 100 kilométeres verseny lesz, a sorozat utolsó versenye pedig a novemberi 6 órás országos bajnokság. Az ultraversenyek mellett az Ironteam triatlonversenyeket is rendez: idén olimpiai távú triatlonversenyt, illetve Nemzetközi Ultratriatlon Világbajnokságot is szerveznek Velencén.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >