Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
ARAK-os érmek, Szabó a fókuszban Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. március 04.

Image

A múlt heti felnőtt atlétikai Magyar Bajnokságon jól szereplő fehérvári fiatalok ezúttal a saját korosztályuk, az Ifjúsági és Junior Országos Bajnokságon csillogtatták tehetségüket. Az évek óta leggyorsabb Szabó Dániel ezúttal sem talált legyőzőre. Az ARAK sprintere az egyéni csúcsát tovább javítva, kiemelkedő 6,82-es időeredménnyel ért a 60 méteres síkfutásban a célba. Az egy körös - 200 méteres - távon is esélyeshez méltóan nyert. Két elsőségével nem csak a leggyorsabb, hanem az egyik legeredményesebb atléta is lett Varga Tamás tanítványa.

 

Kétszer állhatott a dobogóra Budai Boglárka is. 400 és 800 méteren is egyéni csúccsal, 57,65-el és 2:16,84-el végzett a második illetve a harmadik helyen. Az ifjúsági fiúk a 4x200 méteres váltóversenyében, a Szépe Gergő, Tóth Gergő, Juhász Zsolt, Pisch Milán összeállításban nyert ezüstérmet. Pisch Milán a 60 méteres síkfutásban is dobogóra állt, 7,18-al bronzérmes lett.

A juniorok mezőnyében háromszor is dobogóra állhatott fehérvári atléta. Sporttörténeti jelentőségű Németh Kitti harmadik helye, hiszen ő az első női érmes rúdugrója az ARAK-nak! A második helyezettel azonos eredménnyel, csak rosszabb kísérletarány miatt lett bronzérmes. Zsiga Mónika 400 méteren és az ARAK női 4x200 méteres váltó tagjaként is, Jahola Dórával, Németh Kittivel és Bagotai Zsanettel, a harmadik helyen zárt. A szabadtéri Téli Dobó OB-n Leiner Viktória kalapácsvetésben bronzérmet nyert.

Az érmesek mellett még több értékes 4.-8. hely is született: Szépe Gergő 200 méteren és László Szabolcs magasugrásban lett negyedik, ötödikként zárt Jahola Dóra 800 méteren, Ragó Nikolett 1500 méteren, Szépe Gergő távolugrásban és a junior fiú 4x200 méteres váltója, Hegedűs Mátyás, Krecskó Ferenc, Pisch Gergő és Szabó Dániel összeállításban. Pisch Milán 200 méteren, Révfalusi Balázs 800 méteren, Zsiga Mónika 200 méteren, Jahola Dóra 400 méteren, és az ARAK ifjúsági lány váltója - Kerék Kata, Besszer Rebeka, Marth Fruzsina, Darabos Alíz - végzett a hatodik helyen. Nyolcadik helyen ért célba az ifiknél Kocsis Zsombor 800 méteren, Böröcz Péter 60 m gátfutásban, Mátó Gréta 800 és 1500 méteren, valamint Thardi-Veress Zsófia magasugrásban, valamint a junioroknál Kovács Ádám 800 méteren.

"A két bajnoki cím, a két ezüstérem, az öt bronzérem és a 17 további döntős helyezés önmagában is jó szereplés. A helyezések mellett a teljesítmények is reményt keltőek a nyár nemzetközi eseményei előtt. Szintén örömteli, hogy a téli legfontosabb versenyen, minden szakágban - futásban, ugrásban és dobásban is - sikerült érmet nyerni az ARAK Utánpótlás Akadémia atlétáinak." - adott hangot elégedettségének Tölgyesi Előd szakosztályvezető.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >