Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Összefogás a beteg kisfiúért
Összefogás a beteg kisfiúért Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. március 05.

Image

Egy beteg velencei kisfiú gyógykezelését támogatja, segíti minden eszközzel Velence város polgármestere. Koszti Andrásnak fontos az általa irányított település fejlődése, épülése-szépülése, így az ott élő emberek gondjai sem mellékesek számára, éppen ezért tesz meg mindent az 5 éves, születése óta beteg Szomor Csongor gyógykezelésének érdekében. A városvezető -egyebek mellett- neves sportegyesületek, szövetségek, önkormányzatok segítségét is kérte, akik közül nagyon sokan már a nemes ügy elkötelezett támogatóvá váltak.

 

 

Mostanra elmondható, hogy egy-egy dedikált mez és/vagy labda árverezésével a segítők között van a Ferencváros, a Videoton, a TLI-Alba Fehérvár, a Fehérvár KC, a Fehérvár AV19, a Velence SE és több sportági szövetség, mint ahogy önkormányzat, vállalkozás és magányszemély is található a bővülő listán.

A mezekre, felajánlott labdákra megkezdődött a licitálás! Ennek menetéről a szintén támogatásként létrehozott www.segitekcsongornak.hu weboldalon lehet tájékozódni.

A mezeket felajánlókat és az árverés nyerteseit az Orbán-napi rendezvényen, a hegyünnepen köszöntik majd Velence elöljárói.

A háttér:

Szomor Csongor családjával Velencén él. Szülei első próbatételüket nagyobb gyermekük születésénél kezdték meg. Csongor bátyja mozgás-szervrendszerének sérülésével született, iskoláit mozgássérültként végezte el, jelenleg főiskolás hallgató. Éva és Sándor, a szülők úgy gondolták, szüksége lesz a későbbiekben támaszra. Ezért tíz évvel nagyobb gyermekük születése után ismét gyermeket vállaltak.

Csongor egészségesen született. Születése után, a kórházban történtek olyan események, amelyek a mai napig tisztázatlanok. Mivel egészségkárosodás gyanúja merült fel, egy másik kórházban műtéten esett át, ez pedig egy fertőzéssel folytatódott. A fertőzés következtében sérült a kisfiú központi idegrendszere.

Ma Csongor már 5 éves, mozgása egy 8-10 hónapos gyermek mozgásával sem egyenértékű, hisz egyedül nem képes ülni, mászni, állni, csak segítséggel. Értelme a két őssejt-beültetést követően lassan nyiladozik, már nagy eredménynek számít, hogy időnként figyel valamire. De érezhetően elkezdődött a javulás.

A szülők személyi kölcsönből fedezték a beültetések árát, ami a mai napig, és még sok-sok évig jelent terhet az egész családnak. Hetente több alkalommal kap Csongor fejlesztést gyógytornásztól, ami szintén nagyon sok pénzbe kerül. A szülők felváltva dolgoznak, egyikük mindig Csongor mellett van.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >