Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Újra Alba-bukta, csúnya a vége Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. március 09.

Image

Némi pislákoló fény mutatkozott ugyan az alagút végén a TLI-Alba Fehérvár férfi kosárlabda csapata számára 1-2 héttel ezelőtt, ám az alapszakaszt úgy fejezték be játékosai, ahogy kezdték és jórészt folytatták: katasztrofálisan. Az utolsó mérkőzésen hazai pályán kaptak ki 102-105 -re a Falco KC -tól, így csaknem 20 éve nem látott mélységben, a 8. helyen fejezte be a pontvadászat első -leghosszabb- fejezetét. A korábbi négyszeres bajnoknál hatalmas javulás kell a középszakaszban, ha ott akar lenni a rájátszásra -legalább a favorit Szolnokot elkerülve- a 6-7. helyen.

 

 

Különösebb meglepetés a szombathelyiek elleni meccsen sem érhette az egyre fogyatkozó nézőközönséget a Vodafone-arénában. Megint rengeteg hibával kosarazott Székely Norbert vezetőedző együttese, s megint minimális különbséggel kapott ki egy megnyerhető mérkőzésen.

A középső etapban az alapszakaszban 5.-9. helyeken végzett csapatok játszanak ismét egy kört egymással úgy, hogy viszik magukkal az egymás elleni korábbi eredményeiket. Ebben az összevetésben is nagyon rosszul áll az Alba szénája mivel ugyan a Szegedet oda-vissza, a Körmendet itthon legyőzte, de a Pécstől és a Falcótól oda-vissza kikapott, tehát 3 győzelemmel és 5 vereséggel indul majd.

Játékosállományát tekintve aligha kérdéses, hogy a Fehérvár az első négyben kellene, hogy legyen, ám hiába a korai edzőváltás -lassan érik az újabb-, hiába a nagy jövés-menés a keretben, egyszerűen nem áll össze ütős csapattá az Alba. Rendre kis különbséggel és rendre az utolsó percekben bukja el meccseit, tehát alapvetően fejben, koncentrációban nagyon nincs rendben az együttes.

Sok idő nincs a siránkozásra, a változtatásokra, megy tovább a szezon, s a középszakaszban muszáj felébredni, különben megeshet az a szégyen a gárdával, hogy a szezon előtt az egyik legfőbb éremesélyesnek tartott alakulat el sem jut a rájátszásig...

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >