Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Főnixes érmek az évnyitó viadalon Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. március 11.
Zalaegerszegen rendezték meg az év első Nyugat-Magyarországi Területi Táncversenyét. A Rocky-Dilly Kupára két párossal, öt kisformációval és két nagyformációval nevezett a FŐNIX Rock and Roll SE csapata. A fehérvári klub igen eredményesen zárta a rangos megmérettetést, 4 arany (ebből egy ellenfél nélküli bemutató után a Dragon Girls junior nagyformáció nevéhez köthető), 2 ezüst és egy bronzéremmel gazdagodtak formációi.

 

Az alábbiakban Benedek Dóra a klub elnöke, egyben vezetőedzője foglalja össze a történéseket:

"Nagy izgalmakkal készültek táncosaink a Zalaegerszegi megmérettetésre, hiszen új felállásban, új ruhákkal és vadonatúj koreográfiákkal léptek színpadra fehérvári és móri táncosaink.

Children páros kategóriában Fürst Olivér és Pongrácz Lili, illetve Pisch Roland és Fürst Alíz képviselte egyesületünket. Olivér és Lili legújabb Eddás koreogréfiája nagy sikert aratott, magas pontszámmal verték a mezőnyt. Roli és Alíz is kitűnően helytálltak életük első versenyén, a dobogó harmadik fokára állhattak fel, így ebben a kategóriában két éremmel is büszkélkedhetünk.

A páros kategóriák után a nagyformációs döntőkkel folytatódott a verseny. Children nagyformációs csapatunk, a Monster High megújult, hiszen a kiöregedések miatt új tagokra és névre volt szüksége a formációnak. A Moonlight varázslatos koreográfiája négy egyessel arany érmet szerzett.

Nyugat-Magyarországon csak a Dragon Girls csapata van leregisztrálva junior nagyformációs kategóriában, így ők csak bemutatózni tudtak új produkciójukkal, ellenefelük nem volt a területi versenyen. Táncosaink keményen készülnek tovább az országos megmérettetésre.

A nagyformációs kategóriák után, végül a kisformációs selejtezők és döntők következtek. Children kisformációban a Popcorn és a Wonderland csapatáért izgulhattunk. Az elődöntő után a Wonderland 6., míg a Popcorn első helyen állt. A Wonderlandnak így reményfutamoznia kellett, ahonnan első helyen jutottak döntőbe. A móri csapat új koreográfiájával eddigi legjobb eredményét hozta és 4. helyen zárta a versenyt. A Popcorn szintén új koreógráfiával és új tagokkal végül a második helyet szerezte meg. Mindkét csapatra nagyon büszkék vagyunk!

Serdülő kisformációban egy teljesen új csapatunk indult: a Destiny. Az első körben annyira nagy volt a bizonyítási vágy a serdülőinkben, hogy bőven a képességeik alatt teljesítettek. A reményfutamra egy kicsit összeszedték magukat, de sajnos ez a döntőbe jutáshoz kevésnek bizonyult. Elkeseredésre azonban nincs okunk, hiszen ismerve a táncosok tudását, biztosak vagyunk benne, hogy egyre feljebb lépkednek majd a 11 csapatból álló mezőnyben.

Junior kisformációban igen csak megcsappant a mezőny, hiszen négy formáció nevezett ebben a kategóriában. Az Angel Smile csapata szintén új felállással öt egyessel ismét a dobogó legfelső fokára állhatott.

Felnőtt kisformációban a Lipstick lépett színpadra új koreográfiájával. A lányok szuper formában vannak, így nagyon elégedettek vagyunk a produkciójukkal. Ezüst érem került a felnőtt táncosaink nyakába. Szép volt lányok!

Összesítésben 9 indulónkból, 6 érmet szerzett és a junior nagyformációnk se talált kihívóra. Három arany, két ezüst és egy bronz éremmel igen csak büszkék lehetünk az idei első területi verseny után! A következő megmérettetés a IV. FŐNIX Fehérvár Kupa lesz március 22-én, a Vodafone Sportcentrumban, ahova mindenkit szeretettel várunk!" - zárta részletes összefoglalóját a FŐNIX SE vezetője, Benedek Dóra.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >