Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow St. Hubertus Nap szarvasbőgő-versennyel és finom borokkal
St. Hubertus Nap szarvasbőgő-versennyel és finom borokkal Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 14.

ImageAz Ordo Vini Venatorum Vadász Borrend St. Hubertus Napot rendez november 3-án a gödi Nemeskéri – Kiss kúriában. A programhoz kapcsolódóan a szervezők országos borversenyt hirdetnek (nem csak) vadászok és családtagjaik számára. Komáromi Attila nagymestertől megtudtuk: a szakértőkből álló zsűri döntése alapján a díjnyertes borok oklevelet kapnak, és közülük választják ki a Vadász Borrend 2008. évi zászlós borát.

A versenyre fajtánként 3-3 palack borral lehet nevezni, szabványos boros üvegben, jól tapadó címkével ellátva. A címkén a következő adatokat kell feltüntetni: termelő neve és lakcíme melyik vadásztársaság tagja a szőlő termőhelye a bor fajtája, fantázia neve évjárat a bor tárolási helye.

Nevezési díj az első borfajtára 3.000,- forint, a második borfajtára 2.000,- forint és minden további borfajtára 1.000,- forint. A nevezett borokat a gödi Nemeskéri-Kiss kúriában (2131 Göd, Nemeskéri u. 33.) lehet leadni 2008. november 1-ével bezárólag minden nap 10.00 – 22.00 óra között. Az eredményhirdetésre a gödi Nemeskéri-Kiss kúriában 2008. november 3-án megrendezésre kerülő St. Hubertus napi rendezvény keretében kerül sor annak bizonyságaként, hogy a vadászok nem csak szeretik a bort, hanem értenek is hozzá.

A Vadász Borrend tagjai a székesfehérváriak előtt nem ismeretlenek: számos helyi "boros" programon vettek már részt. Képünk az augusztus 19-i Öreghegyi Mulatságokon készült, amikor a Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend meghívásának tettek eleget, s a borkirálynő-választás után borozgattak egy kicsit:

Image
Fotó: Temesvári Márta

A nagymester azt is elmondta, hogy a St. Hubertus Naphoz kapcsolódva megrendezik a VIII. Nemzetközi Szarvasbőgő versenyt is. A versenyben résztvevő országok versenyzőinek száma nincs korlátozva, azonban a zsűribe csak egy zsűritagot delegálhatnak, nem csak csapatok, hanem egyéni versenyzők jelentkezését is elfogadjuk. A St. Hubertus napi rendezvényen a versenyzőknek belépődíjat nem kell fizetniük.

A verseny regisztrációja 2008. november 3-án 14.00 órakor lesz a nagypincében. A szarvasbőgő verseny kezdetének időpontja 14.30 óra. Az eredményhirdetés várható időpontja 17.30 óra, amely után hagyományosan St. Hubertus itallal koccintanak.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >