Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Nagyon sokan teljesítették a Kegyeleti Futást és Gyaloglást
Nagyon sokan teljesítették a Kegyeleti Futást és Gyaloglást Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. március 13.

Image

A Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség huszonegyedik alkalommal rendezte meg idén a Kegyeleti Utcai Futás és Gyaloglás Próbát nemzeti ünnepünk, március 15-e tiszteletére. Ezúttal a Halesz ligetben gyűltek össze a székesfehérvári nyugdíjas klubok tagjai, általános és középiskolák diákjai és több egyéni induló, hogy teljesítsék a stílszerűen 1848 méteres távot. A legfiatalabb induló egy négyéves kislány volt, aki a nagymamájával érkezett.

 

 

A Kegyeleti Utcai Futás és Gyaloglás Próbát minden évben a március 15-i nemzeti ünnep tiszteletére rendezett városi események felvezető programjaként szervezi meg a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség.

Idén huszonegyedik alkalommal került sor a nagyszabású sporteseményre a Halesz ligetben. A hideg, szeles időjárás ellenére nagyon sokan, körülbelül 150-en jöttek el. Képviseltette magát 17 városi nyugdíjas klub, jelen voltak továbbá az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI tanulói, a Hétvezér Általános Iskola, a Belvárosi I. István Középiskola és a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola diákjai. Külön figyelmet szenteltek a 65 éves Matos Gábornak, aki 18. alkalommal teljesítette a távot, a legfiatalabb induló pedig a négyéves Vigh Virág Vivien volt, aki nagymamájával együtt érkezett.

A résztvevőket Magony Tamás, a Polgármesteri Hivatal Civil, Ifjúsági és Sportirodájának munkatársa, a rendezvény főszervezője üdvözölte. Gratulációját fejezte ki a részvétel kapcsán, majd a rajt előtt ajándékserleggel jutalmazta a csoportokat és az egyéni indulókat. Ezután a résztvevők futva, vagy éppen gyalogolva, sikeresen teljesítették a távot.

A nemzeti ünnepre történő felkészülés holnap az 1848/49-es forradalom és szabadságharc székesfehérvári emlékhelyeinél, a városi iskolák műsorival, koszorúzásaival folytatódik, majd vasárnap kerül sor „A nemzet ébredése” című, egész napos interaktív ünnepségre Székesfehérvár és Fejér Megye Önkormányzata közös rendezésében.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >