Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Mészáros Attilát választották a Magyar CIVINET elnökévé Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. március 13.

Image

A CIVITAS egy olyan szakmai szervezet, amely a városi közlekedés problémáinak megoldásában segíti az európai uniós tagországok nagyvárosait. Ennek része a Magyar Civinet hálózat is, amelynek egyik alapító tagja Székesfehérvár Önkormányzata. A várost Mészáros Attila alpolgármester képviseli az elnökségben, akit a kaposvári találkozón a szervezet elnökévé választottak.

 

 

A CIVITAS az Európai Bizottság kezdeményezése, melynek célja, hogy kapcsolatok jöjjenek létre a városi közlekedés problémáinak megoldására az európai városok között. Az elmúlt években több országos, illetve országhatárokon átnyúló térségi hálózat jött létre, a Magyar CIVINET a 10 ilyen hálózat egyike. A város Mészáros Attila alpolgármestert delegálta a CIVINET elnökségébe.

 

 Székesfehérvár Önkormányzata alapító tagja a hazai szervezetnek, amely immár negyedik szakmai találkozóját tartotta Kaposváron. A városi közlekedést érintő kérdések közül ma az intermodalitás, az intermodális központok kerültek napirendre. Kaposvár és Debrecen mellett a székesfehérvári központ tervezése, előkészítése is bemutatásra került. Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője előadásában a tervezés folyamatát mutatta be 1994-től, az első felmérésektől kezdve. Beszámolt arról, hogyan jutott ez a város az Intermodális Központ gondolatától a megvalósíthatósági tanulmányig, amely most készült el a KÖZOP-program keretében elnyert uniós forrásból. Mint elhangzott, tovább pályázik a város a központ megvalósítására, hiszen egyre nő az utazói igény Budapest vasúti megközelítésére, valamint a déli elkerülő út megépítése a város belső úthálózatának tehermentesítése miatt nagyon fontos.

 A szakmai előadások mellett délután egy elnökségi ülésre is sor került a kaposvári találkozón, ahol Mészáros Attilát a Magyar CIVINET elnökévé választották.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >