Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
BACH 330 FEHÉRVÁRON Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 13.

Image

Öt évvel ezelőtt egy New York-i csellista, Dale Henderson úgy döntött, hogy utcazenéléssel ünnepli meg Johann Sebastian Bach születésnapját, és ebből mozgalmat teremt, melynek neve „Bach in the Subways” (Bach az aluljárókban).
 
 
Dale egy szál csellóval kezdte egy forgalmas vasúti peronon muzsikálva. Azóta a zenészek szerte a világon muzsikájával emlékeznek Bachra március 21-én, aluljárókban, köztereken vagy nyitott koncerttermekben, nyitott templomokban, a közönség legnagyobb örömére.
 
A mozgalom honlapja: bachinthesubways.com
 
Idén, Bach 330. születésnapján, március 21-én szombaton jelen állás szerint már 39 ország 129 városában ünnepelnek majd Bach zenéjével, szokatlan helyszíneken. Csatlakozott Budapest is, a koncertjeik helyszíne a Vámház körúti Nagyvásárcsarnok, a Kálvin téri aluljáró, Astoria aluljáró, Madách tér, a Deák tér (a templom előtti részen) és a Szent István Bazilika előtti tér lesz.
 

 
Székesfehérváron is megünnepeljük ezt a jeles évfordulót és március 21-én, szombaton a napot Johann Sebastian Bach muzsikájának szánjuk. Aluljárónk nincs a városban, illetve ami van, azt éppen felújítják és a vasútállomásunk is teljes felújítás alatt van, de mindez nem akadály, Bach örökérvényű és bárhol megünnepelhető!
 
Nagyszabású, önszerveződő, önkéntes zenei megmozdulás lesz majd Fehérvár több pontján a Mester emlékére. Muzsikálni fognak dalosok és zenészek, profik és amatőrök, együttesek és szólisták. Az utcai zenéléshez pedig egész nap bárhol csatlakozhat mindenki, akinek kedve van.
 
Villámkoncert lesz az Alba Plázában 14 órától és hangverseny lesz a Szent Imre templomban és kihangosítással a Városház téren 19.30-tól. A koncert idején pedig a templom falán fényfestés is lesz a Méhkasaula Egyesület jóvoltából.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >