Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kiszenvedett Vidi-siker a rangadón Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. március 16.

Image

Az NB I -es labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában a 2. helyen álló MTK a listavezető Videotont fogadta. A szezon meglepetés csapata arra készült, hogy újabb csattanós pofont adjon azoknak akik szerint kipukkad és lemarad végül még a dobogóról is. Ez végül nem jött össze a kék-fehéreknek, mert bár jól küzdöttek, a meccs nagy részben szenvedő, sokáig emberelőnyben játszó fehérvári együttes Feczesin szép fejesével begyűjtötte azt a 3 pontot, amivel immár 9 egységnyi az előnye legyőzöttjével szemben.

 

 

A Videoton nagyon rossz előjelekkel léphetett pályra, mivel a sérülése és németországi villámműtétje okán hiányzó Juhász Rolandon kívül a meccs előtt belázasodó Nikolics és Sándor György, a góllövőlista toronymagas vezetője és a csapatkapitány sem lehetett ott a piros-kékek keretében.

Ennek ellenére kicsit érthetetlen volt, hogy a négy védő előtt még három szűrő-védekező középpályással állt fel Joan Carrillo együttese, mert bár Oliveira, Simon és Trebotic sokat segíti a támadásokat is, alapvetően ők a labdatartásban, az ellenfél támadásainak szűrésében vannak otthon. A katalán szakember úgy "rendezte be" alakulatát, mintha bekkelnie kellett volna be egy olyan csapat ellen, amelynél még tartalékos összeállításában is jóval erősebb a kerete...

Maga a mérkőzés csapkodó, rengeteg technikai hibával tarkított első félidőt hozott, borzasztóan működő Vidi-lestaktikával, ebből két nagy hazai ziccerrel, a másik oldalon pedig szintén két elpocsékolt helyzettel, két gyengén sikerült, sokkal többet ígérő szabadrúgással és egy kiállítással. A kilépő Feczesint lerántó Vukmir kapott piros lapot a játékrész hajrájában. Összességében a szünetre úgy vonulhattak a felek, hogy egyikük sem lehetett elégedett.

A második játékrész elején létszámfölényének megfelelően nyomott a Videoton, ám körülményesen, kiszámíthatóan tologatta a labdát, a széleket nagyon ritkán használta ki, az öreguras focizgatás pedig kevés volt a teljesen betömörülő MTK védelemmel szemben. Egy villanás azonban elég volt a sikerhez a vendégeknek: a 78. percben a nem sokkal előbb csereként beállt Ivanovszki pontosan és jó ütemben ívelt -mintegy 22-23 méterről középről, de kissé jobbra sodródva- a védők gyűrűjében felugró Feczesin fejére, aki 8 méterről szép mozdulattal a bal felső sarokba bólintott, 0-1! Hegedűs hiába repült, nyújtózott nagyot, esélytelen volt a hárításra. Ez volt kb. a 20-ik fehérvári beadás, felívelés ezen a meccsen, de az első pontos...

A krónikához tartozik, hogy néhány perccel a gól előtt a már lecserélt Oliveirát szövegelésért a kispadról kiállította Bognár játékvezető. A portugál nagyon idegesen, feszülten, pontatlanul focizott amíg a pályán volt, nem tudni mi volt a problémája amivel kireklamálta az egyébként végig sokat hibázó spori zsebéből a sárga, majd rögtön utána a piros lapot. Vagy Bognár tud portugálul, vagy Oliveira tanult meg túl jól magyarul...

A hajrában a hátrányban lévő MTK gyors megugrásokkal és az ex-Vidis, időközben pályára küldött Torghelle megjátszásával próbálkozott az egyenlítéssel, de jelentős lehetőségig nem jutott el, mindössze egy 22 méteres Kanta-szabadrúgás adhatott volna munkát a jobbára unatkozó Calatayudnak, de a rutinos középpályás a sorfalba vágta a labdát, a másik oldalon pedig Ivanovszki és Álvarez egy-egy szólózási kísérletezése jelentett izgalmat, de egyik sem sikerül, így az 5 perces hosszabbítás végéig sem változott semmi.

A Videoton nyert, s 9 pontra ellépett az MTK -tól. Mindazonáltal a mutatott játékra egyáltalán nem lehet büszke a bajnokaspiráns. A hátralévő 10 fordulóban 7 alkalommal idegenben játszik majd, ráadásul szinte csak rangadót (PAFC, Újpest, DVTK, DVSC, Paks, Honvéd, Ferencváros), s ebben bőven benne van a hibázások és pontvesztések lehetősége. Mindenképpen úgy kell belemennie az utolsó 5-6 fordulóba, hogy legalább a mostani előnye megmarad, s ne a debreceni és a ferencvárosi rangadók függvénye legyen az aranyérem! Ellenkező esetben nagyon nehéz szülés lehet még ebből. Minden egyes mérkőzés kiemelt jelentőséggel bír!

Legközelebb szombaton (március 21) 14 órakor a "kis testvér" Puskás Akadémia lesz a Vidi ellenfele Felcsúton. Nincs mese, a megyei derbit is be kell húznia Joan Carrillo vezetőedző együttesének, ha bajnok akar lenni.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >