Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Negyvenéves fennállását ünnepli A Szabadművelődés Háza
Negyvenéves fennállását ünnepli A Szabadművelődés Háza Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 17.

Image

Negyven esztendeje, 1975 március 23-án avatták fel A Szabadművelődés Háza jogelődjét, a Velinszky László Ifjúsági és Úttörőházat. A jubileumot egyhetes, gyermek és felnőtt programokat is tartalmazó, gazdag rendezvénysorozattal ünnepli az intézmény.

 

A jubileumi hét március 16-án, hétfőn 19.00 órától Árkádia – Rh+ emlékkoncerttel, majd 21.00 órától a Passz együttes fellépésével kezdődött.

Március 17-én, kedden 18.00 órakor kezdődik a természettudományos ismeretterjesztés estje. Megemlékeznek Hajmási József amatőr csillagászról, aki 1961-ben tanártársaival együtt megalapította a székesfehérvári Csillagdát, és levetítik a létesítmény telepítéséről készült filmet is. „Miből lesz a cserebogár” címmel bemutatják az elmúlt négy évtized eredményeit és a csillagászati szakkörök működését. 21.00 órától távcsöves bemutatóval folytatódik a program.

Március 18-án, szerdán 15.00 órakor az intézmény építéséről kezdődik kerekasztal beszélgetés, melyet Csutiné Schleer Erszébet építészmérnök, a Székesfehérvári Városszépítő és- Védő Egyesület alelnöke vezet. Bemutatkoznak a házban működő civil csoportok, szakkörök, majd 18.00 órától Sándor György humoralista ad műsort „A Semmittudás Egyeteme” címmel.

Március 19-én, csütörtökön 18.00 órakor a Kondor-kör régi és jelenlegi tagjainak munkáiból nyílik kiállítást, majd 19.00 órától „Átlátszó víz legyen…” címmel est kezdődik Cseh Tamás 2009-ben elhunyt Kossuth és Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, énekes, előadóművész tiszteletére.

Március 20-án, pénteken a jazz kedvelőinek figyelmére számítanak. 19.00 órakor az Albatrosz és Tritónus, 21.00 órától Jazz-Gt, Muckshow, Muck Trio, Groupensax szerepel a programban, továbbá vetítésekkel idézik fel a régi esteket, formációkat.

Március 21-én a délelőtti óráktól éjszakáig a legkülönfélébb programokkal várják a közönséget. 10.30 órakor Levente Péter ad műsort a gyerekeknek, majd 12.00-15.00 óra között játszóházakat szerveznek az elmúlt évtizedek tábor- és játszóház vezetőivel. 17.00 órától ünnepi köszöntőkkel, tortával, faültetéssel és fényfestéssel ünnepelnek. Vendégként érkeznek a volt igazgatók és dolgozók, külön megemlékeznek Tóth László egykori intézményvezetőről. 20.00 órától nosztalgia diszkó szerepel a programban Szabadkai Balázzsal és Fekecs Lacival.

Március 22-én, vasárnap 11.00 órakor a Szabad Színház előadásában láthatják a kisgyermekes családok a „Tóvirág” című mesejátékot, majd 15.00 órától a Csupor Folk Klubra és a Fiatal Dalosok Találkozójára emlékeznek.

Május 23-án, hétfőn 17.00 órakor kezdődik a KOR-TÁRS Nyugdíjas Ki-mit-tud? gálája a Vörösmarty Színházban, majd bónusz programként április 1-jén Mohai Tamás lép fel „Önállás” című estjével.

További részletek A Szabadművelődés Háza honlapján olvashatóak. 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >