Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
75 éves a Széchenyi Szakközépiskola Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. március 18.
Gazdag jubileumi programsorozattal ünnepli ezen a héten fennállása 75. évfordulóját a Székesfehérvári Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola. Többek között a tanárok és diákok munkáit bemutató tárlat, szakmatörténeti kiállítás, időkapszula elhelyezés, fordított nap és diákönkormányzati nap szerepel a programok között, illetve emléktáblát avatnak Demeter Vilmos egykori tanár, Székesfehérvár díszpolgára tiszteletére.

 

 

A Széchenyi Szakközépiskolában januárban két hónapon át tartó kiállítás-sorozat kezdődött, melynek keretében minden héten más-más tárlatot láthatott a közönség, az alkotók között tanárok és diákok egyaránt szerepeltek. A legszebbnek ítélt alkotásokból március 16-án, hétfőn nyitották meg a jubileumi vegyes kiállítást, amellyel kezdetét vette az ünnepi hét programsorozata. Az intézmény vezetése Áron Nagy Lajos albummal köszönte meg a művészek munkáját. Hétfőn kezdődött az a szakmatörténeti kiállítás is, amely hajdani számítástechnikai, gépészeti, elektronikai munkadarabokat mutat be. A különleges gyűjteményben helyet kapott az iskola legrégebbi rádiója, az 1952-ben gyártott Orion 227A, de láthatnak az érdeklődők Panni robogót, Dongó motort, PC-vel vezérelt pecsételő robotot, Messerschmidt repülőgép kompresszort, szovjet vadászgép karburátort és ABC 80 számítógépet. 

A széchenyis tanárok és diákok megfogalmazták üzenetüket a jövő nemzedékének, hogy 25 év múlva képet kapjanak a jelenlegi iskola mindennapjairól. Török Szabolcs, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Székesfehérvári Tankerületének igazgatója és Dominó Csaba igazgató az udvaron helyezte el azt az időkapszulát, melyben a tanárok és diákok névsora, illetve iskolai és sajtómegjelenések dokumentumai találhatóak. 

Március 18-án, szerdán fordított napra készülnek a Széchenyi diákjai. Előadhatnak tanárparódiákat, csokorba gyűjthetik a tantárgyak aranyköpéseit, előadhatják az egyes tudományterületek nagyjairól szóló anekdotákat, illetve vidám jeleneteket rögtönözhetnek. Az iskola igazgatójától a reggel megválasztott diákkirály veszi át a hatalmat.

Március 19-én, csütörtökön rendezik meg a Széchenyi Természet és Sporttudományi Országos Verseny döntőjét. A háromfordulós verseny főbb témakörei a kémia, biológia, fizika, földrajz és a sporttörténet, az első két forduló online zajlott. Az országos döntőre öt csapat kapott meghívást, jönnek résztvevők Debrecenből, Kazincbarcikáról, Dunaújvárosból és Budapestről.

Pénteken diákönkormányzati napot szerveznek vetélkedőkkel, zenével, kreatív szobákkal és Rubik-helyiséggel. 11.00 órakor kezdődik a jubileumi hetet záró gálaműsor, melynek keretében domborművet avatnak Demeter Vilmosegykori tanár, Székesfehérvár díszpolgára tiszteletére. 14.00 órától indul a „Nyitott iskola” program, melyre nagy szeretettel várják a Széchenyi korábbi kollégáit, tanulóit egyaránt. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >