Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
PÉNTEKEN AVATJÁK DEMETER VILMOS EMLÉKTÁBLÁJÁT Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 18.
2015. március 20-án, pénteken avatják fel Demeter Vilmos emléktábláját a Gróf Széchenyi István Szakközépiskolában. A kezdeményezéshez volt sporttársak és iskolatársak is csatlakoztak, akik a sportcsarnokban egy Vili bácsit ábrázoló domborművet szeretnének elhelyeztetni emléktáblával, amelynek avatását a szeptemberi Széchenyi napokon kívánnák megtenni.

 

 

Március 20-án, pénteken délelőtt 11 órakor tartják Demeter Vilmos, Székesfehérvár díszpolgárának, a fehérvári kosárlabda sport megalapítójának az emléktábla avatóját a Gróf Széchenyi István Szakközépiskolában. Aki ismerte Vili bácsit, tudja, hogy emberi nagysága felejthetetlen nyomot hagyott a városnak, volt diákjainak, az általa nevelt sportolóknak, valamint a sportszerető fehérvári közösségnek. Ennek apropóján a régi tanítványai szeretnének méltó emléket állítani Vili bácsinak, hosszú, emlékezetes munkásságának. Ez okból kezdeményezték, hogy emlékhely készüljön a Gróf Széchenyi István Szakközépiskola sportcsarnokában Vili bácsi tiszteletére, valamint a sportcsarnok „Demeter Vilmos Sportcsarnok” néven működhessen a jövőben.
 

 
 A sportcsarnokban egy Vili bácsit ábrázoló domborművet szeretnének elhelyeztetni emléktáblával, amelynek avatását a szeptemberi Széchenyi napokon kívánnák megtenni. A sportcsarnokot szeretnék olyan műszaki állapotba hozni, hogy alkalmas legyen a dombormű valamint a felirat felhelyezésére, aminek forrását szintén az adományokból szeretnék fedezni. Ehhez szeretnék a régi tanítványai és sporttársai kérni a volt tanítványok, sportolók, sportot szerető, Vili bácsit ismerő polgárok anyagi támogatását.
 
 Az adományok javasolt mértéke magánszemélyektől 2 000 - 10 000 Ft. Természetesen ettől eltérő mértékű - kevesebb, több - összeggel is támogatható az emlékmű. Cégektől, intézményektől, sportegyesületektől anyagi forrásaik függvényében várják támogatásukat. Az adományokat az alábbi bankszámlaszámra várják:
 
Bankszámla száma: 11773360-01425705
Címzett megnevezése: Vili bácsi

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >