Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Akinek csak a gyógyítás számít
Akinek csak a gyógyítás számít Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. március 19.

Image

Akadnak orvosok, akik kevésbé, akadnak akik magasabb szinten művelik szakterületükön a gyógyítást. Vannak akik rutinból, jó színvonalon, de nem túl lekesen, nem túl odaadóan űzik mesterségüket, s vannak olyanok is -sajnos jelenleg nem ők vannak többségben- akiknek hivatásuk, életük a gyógyítás, akik idejüket, energiájukat nem kímélve csak azt tekintik fontosnak, hogy segítsenek betegeiknek, pácienseiknek. Utóbbi kevesek közé tartozik a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Szülészeti-nőgyógyászati Osztályának vezető főorvosa, Dr. Hagymásy László Ph.D.

 

 

Az egész szakmában elismert főorvos, a családközpontú szülés hazai élharcosa, aki a témáról már könyvet is írt. Ő az, aki emberileg és szakmailag is rendkívül magas szinten áll. Ő az akinek a vezetése alatt egy igazán európai színvonalú, jól felszerelt és otthonos szülészeti-nőgyógyászati osztály lett a korábbi átlagosból.

Igazán megérdemli, hogy az elmúlt időszakban egyre jobban "felfedezte" a média. Egyre több cikk jelenik meg róla, a tevékenységéről újságokban, internetes fórumokon, s egy külön rádió műsort is szerveztek köré az egyik helyi adón.

Hogy miért fontos ezt leírni? Mert a mai világban azok az értékek amiket ő képvisel, szinte kihalófélben vannak. Saját legkisebb gyermekem születése kapcsán személyes tapasztalatom is van rendkívüli felkészültségéről, de másoktól hallott példák is alátámasztják ezt.

Amikor a napokban találkoztam vele, elmondtam neki, hogy egy idős hölgy -nem tudván, hogy ismerjük őt- a fülem hallatára mesélte el páromnak, hogy az ő életét évekkel ezelőtt Hagymásy főorvos mentette meg, mivel rögtön felismerte azt a súlyos betegséget nála, amivel korábban a többi "szakember" hazaküldte, mondván nem komoly, majd elmúlik... Nos, a nénin sürgős beavatkozást kellett végezni, amivel megmenekült a gyilkos kór szorításából. A hölgy kiemelte, a főorvos mindezt úgy tette, hogy tudta, ő nyugdíjas, kevés pénzből él, nem tud anyagi "hálával" közelíteni felé, éppen ezért amíg a jó Isten életben tartja, áldani fogja a nevét!

Hagymásy főorvos a következőképpen reagált a történetre: "igen, előfordul ilyen sajnos gyakran, de ezért érdemes igazán csinálni!"... Azt hiszem, ez elég indokként, s elég ahhoz, hogy azt reméljem, példája "fertőző" lesz kollégái körében, s egyre többen követik majd őt emberségben és szakmai felkészültségben egyaránt!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >