Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Férfiaknak szerveznek szűrőnapot március 28-án Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 19.

Image

A megelőzés jegyében Székesfehérváron rendszeresen hirdetnek szűrőnapot férfiak számára is. Legközelebb 2015. március 28-án, szombaton a Család- és Nővédelmi Központban várják az 50 év feletti korosztályt, illetve azokat a 40. életévüket betöltött férfiakat, akiknek a családjában már előfordult prosztatadaganat. A programról sajtótájékoztatón számolt be Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, valamint Dr. Hermann János urológus főorvos.

 

 

Az Önkormányzat közreműködésével immár rendszeresek azok az egészségügyi programok, amelyeket különböző korosztályokra és betegségcsoportokra koncentrálva szerveznek a székesfehérváriaknak. A legközelebbi szűrőnapra jövő héten szombaton kerül sor, ezúttal a férfiakat várják a Család- és Nővédelmi Központban. 

„A hölgyek számára szervezett vizsgálatok mellett fontos, hogy külön szűrőnap keretében megszólítsuk a férfiakat is. Mára a város egészségfejlesztési tervének részeként rendszeresek azok a programok, amelyeket mindig szakorvosokkal, valamint a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházzal és a Humán Szolgáltató Intézettel közösen hirdetünk meg. Legutóbb novemberben szerveztünk nyílt szűrőnapot férfiaknak, most ismét szeretnénk megszólítani őket, hogy jöjjenek el a Család- és Nővédelmi Központba. Nagyon fontos, hogy az urológus szakorvosok által végzett vizsgálatokkal időben felfedezhetőek a daganatos megbetegedések!” – emelte ki Östör Annamária. Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka felhívta a figyelmet arra is, hogy a szűrőnapokat kifejezetten hétvégére időzítik, hogy azok is részt vehessenek rajta, akik hét közben dolgoznak, elfoglaltak. 

A szűrőnapon Dr. Botos Árpád, Dr. Hermann János és Dr. Barabás Tamás urológus szakorvosok végzik a vizsgálatokat. Mint a sajtótájékoztatón elhangzott, ez egy összetett folyamat, hiszen egyrészt a vérből vett minta, másrészt a fizikális vizsgálat is fontos, hogy bármilyen prosztata-elváltozást diagnosztizálni lehessen. 

„Nagyon fontos a szűrés, hiszen a prosztatarák - korai stádiumban felfedezve - több módon GYÓGYÍTHATÓ, és nem túl előrehaladott esetben is jó eredménnyel kezelhető. A szűrővizsgálat 1-2 perce alatt lehetőség van szót ejteni egyéb urológiai (szexológiai) problémákról is - ez egy első orvos-beteg találkozás! – hívta fel a figyelmet Dr. Hermann János urológus főorvos. 

2015. március 28-án, szombaton 8 és 13 óra között várják a férfiakat a Család- és Nővédelmi Központban (Várkörút 8.). Elsősorban azokra számítanak, akik elmúltak 50 évesek és eddig nem vettek részt szűrővizsgálaton, vagy az utolsó részvételük óta eltelt legalább 2-3 év. Várják azokat a 40. évüket betöltött férfiakat is, akiknek családjában előfordult prosztatadaganat. A vizsgálatok ingyenesek, de előzetes bejelentkezéshez kötöttek. Előjegyzés március 23-ától 26-áig a 70/380 9512-es telefonszámon kérhető, amely naponta 8-16 óra között hívható. 

Az urológiai vizsgálatok mellett ingyenes vércukorszint-, koleszterin- és vérnyomásméréssel várják a résztvevőket a Humán Szolgáltató Intézet munkatársai. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >