Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Két Vidi játékos Dárdai új keretében
Két Vidi játékos Dárdai új keretében Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. március 19.

Image

Kihirdette bő keretét a Görögország elleni, március 29-i (20.45, Budapest, Üllői út) Eb-selejtezőre Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember a legutóbbi öthöz képest, most mindössze két Videoton játékosnak, Juhász Rolandnak és Nikolics Nemanjának küldött meghívót, miközben szerepelnek a névsorában olyanok, akiknek majdnem egy éves kihagyás után alig van a lábukban egy teljes NB I -es meccsre való játékidő, vagy legalábbis nem sokkal több...

 

 

Én nem tartozom Dárdai Pál rajongói közé. Ezt már akkor is leszögeztem, amikor ideiglenesen kinevezték, majd rögtön azt találta nyilatkozni, hogy nála csak az lehet válogatott aki külföldön is bizonyított már. A baj csak az, hogy nemigen találni ilyen magyar focistát. Olyat, aki külföldön játszik, igen, de aki bizonyított volna valamit egy nívós bajnokság jó csapatában kulcsemberként, hát bizony, ilyen nincs... Dzsudzsák Balázs még úgy, ahogy, hiszen a Dinamo Moszkvában szerepel, ha nem is kulcsember, de viszonylag rendszeresen játszik. Talán még ide sorolható a mostanában Hoffenheimben szereplő, de ott éppenséggel nem remeklő Szalai Ádám.

A "külföldön bizonyított" kategóriába tartozik még a Videoton oszlopa Juhász Roland, aki évekig volt valóban kulcsembere az Anderlechtnek a belga bajnokságban és a BL -ben, s itthon is magas szinten produkál a fehérvári csapatban. Ott van még a mostanság klubjában kispadozó veterán Király, a külföldi érdeklődés híján a Fradihoz hazatért Gera és Hajnal, akik már jócskán túl vannak pályájuk zenintjén, de valaha ők is bizonyítottak egy jó bajnokságban, a magyaroknál jobb csapatokban. Ennyi a felhozatal, nem több.

Vannak még légiósaink, ám ők vagy másodvonalbeli együttesekben, bajnokságokban szerepelnek (ha szerepelnek), vagy éppen nem bizonyítottak semmit azon kívül, hogy jó menedzserük van és képesek őket eladni megfelelő mögöttes produkció nélkül.

Az én három "kedvencem" közül az első Leandro, aki rendszerint kritizálja a hazai bajnokságot és csapatokat, mindezt teszi középszerű játékosként a ciprusi bajnokságból. Tőle nem sokkal marad el Koman Vladimir, aki az egész elmúlt szezonját gyakorlatilag dobhatta a kukába, fél évig konkrétan csapata sem volt, majd amikor végképp nem kellett a kutyának sem, hajlandó volt elfogadni a Diósgyőr ajánlatát, amelyben játszott eddig három bajnokin összesen kb. egy mérkőzésnyi időt úgy, hogy semmit sem mutatott a zöld gyepen az NB  I-ben! Csapata nyeretlen is tavasszal... Aztán itt van Guzmics Richárd. Ő az a lassú, nehézkes bekk, aki eddig minden meccsen becsődölt a válogatottban. Most kiment Lengyelországba, ez elég is volt Dárdainak, hogy mindjárt bizonyított focista legyen... Pintér Ádám szintén nagy talány. El vegetál valahol Görögországban egy jelentéktelen csapatban, de a válogatottba persze jó ő is.

Én szívből kívánom, hogy ne legyen Dárdaival is pofozógép a magyar válogatott, szívből kívánom, hogy ő legyen a legünnepeltebb szövetségi kapitány Mezey György óta (ő vitte ki csapatunkat utoljára, 1986-ban vb-re), de valamiért azt érzem, ennek a srácnak kicsit nagyobb az ázsiója, kicsit nagyobb lovat adtak alá, mint amire ő rászolgált volna. Ebben persze nem ő a hibás. Azok, akik egy románok elleni döntetlen után már zseninek és megmentőnek kiálltották ki, holott nem csinált semmi rendkívülit, mindössze egy bűnrossz napot kifogó román csapat ellen rendben volt a játékosok küzdőszelleme és nem tojták teli a gatyájukat már a meccs előtt. De ezen kívül az én szemem nem látott semmi rendkívülit. Főleg, hogy két kiszenvedett, szerencsés győzelem (Feröer és Finnország) után az oroszok elleni barátságos meccsen már ismét a régi, gyenge, átjáróház-vedelmű magyar válogatott volt a gyepen.

Reménykedni persze ettől még lehet, én is azt teszem, hátha csurran-cseppen valami ebben az ideális Eb-selejtező csoportban, de azt várni, hogy a következő 4-5 éven belül egy vb-re vagy Eb-re alkalmas, ott nem pofozógép szerepére kárhoztatott alakulatunk legyen, nem lehet.

Álljon itt végül a görögök elleni keret:

KAPUSOK:

Bogdán Ádám (Bolton Wanderers – Anglia), Dibusz Dénes (Ferencváros), Király Gábor(Fulham – Anglia)

VÉDŐK: Fiola Attila (Puskás Akadémia FC), Guzmics Richárd (Wisla Kraków – Lengyelország), Juhász Roland (Videoton FC), Kádár Tamás (Lech Poznan – Lengyelország), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth – Németország), Leandro de Almeida(Omonia – Ciprus), Simon Krisztián (1860 München – Németország), Vanczák Vilmos(FC Sion – Svájc)

KÖZÉPPÁLYÁSOK:

Elek Ákos (Csangcsun Jataj – Kína), Gera Zoltán (Ferencváros), Hajnal Tamás(Ferencváros), Koman Vladimir (Diósgyőri VTK), Pintér Ádám (Levadiakosz – Görögország), Tőzsér Dániel (Watford – Anglia)

TÁMADÓK:

Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva – Oroszország), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan – Lengyelország), Nikolics Nemanja (Videoton FC), Priskin Tamás (Győri ETO FC),Stieber Zoltán (Hamburger SV – Németország), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország), Varga Roland (Ferencváros)

BIZTONSÁGI TARTALÉKOK:

Bartha László (Paksi FC), Böde Dániel (Ferencváros), Forró Gyula (Újpest FC), Gulácsi Péter (Red Bull Salzburg – Ausztria), Lang Ádám (Győri ETO FC), Szélesi Zoltán(Puskás Akadémia FC), Varga József (Debreceni VSC-Teva)

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >