Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Stratégiai együttműködési megállapodás az ARAK és az Óbudai Egyetem között Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. március 20.

Image

A város jelenlegi és jövőbeni sportolóiért fogott össze az ARAK és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara. A közös munka első lépéseként stratégiai együttműködési megállapodást írt alá sajtónyilvános keretek között Hirt Károly elnök és dr. Györök György dékán. Az eseményen jelen volt dr. Cser-Palkovics András polgármester és Szauter Ákos, az ARAK elnökségének tagja, az együttműködés egyik fő kezdeményezője is.

 

 

A székesfehérvári atléták számára az elmúlt években komoly kihívást jelentett a továbbtanulás és a sportkarrier összeegyeztetése. A felsőoktatásba jelentkezők jó része Budapesten, vagy más vidéki egyetemi városban folytatta tanulmányait, így a közelmúltig a tehetséges versenyzőknek az érettségi után a sportolásért jelentős áldozatokat kellett hozniuk.

A most megkötött stratégiai együttműködési megállapodás értelmében a felvételt nyert tehetséges atlétáknak lehetőségük lesz az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán egyéni tanulmányi rend segítségével a sportszakmai munkát továbbra is magas színvonalon végezni.

„Az Alba Regia Atlétikai Klub évek óta a honi atlétikai utánpótlás-műhelyek elitjébe tartozik. Az együttműködésnek köszönhetően Fehérvár már országos szinten is vonzóvá válik azok számára, akik a tanulást és a sportolást egyaránt magas színvonalon képzelik el.” – emelte ki Hirt Károly elnök az ünnepélyes aláíráson.

A székesfehérvári Kar és a sportklub összefogtak a város jelenlegi és jövőbeni sportolóiért. A tálentummal megáldott fiatalokat ugyanis nem elég felismerni, hanem hozzá kell segíteni ahhoz, hogy élni tudjanak a bennük rejlő lehetőséggel, megvalósíthassák önmagukat, álmaikat.

Dr. Györök György dékán köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy „az Óbudai Egyetem Alba Műszaki Kara olyan stratégiai partnerre talált az Alba Regia Atlétikai Klubban, aki átérezve a közös felelősségük súlyát Székesfehérvár városának életében, tenni kívánnak az itt élő fiatalokért, a fehérvári családokért. A jövőbeni együttműködés gyümölcseit leginkább a sportoló diákok élvezhetik, akik a helyi műszaki felsőoktatás égisze alatt minden lehetőséget megkapnak, hogy sportteljesítményük kiteljesítése mellett piacképes diplomát szerezzenek. Szükség van azon tehetségek felkarolására, akik eredményeikkel, mentalitásukkal egy napon az utánpótlás példaképévé válhatnak, akikre büszke lesz a sportegyesületük, városuk és a felsőoktatási intézményük.”     

Az együttműködő Felek többek között abban vállaltak stratégiai partnerséget, hogy a mindannyiuk számára fontos tehetségeknek olyan kereteket teremtsenek, ahol a felsőoktatás és a sport egymást kiegészítve építi a jövő sikeres atlétikai generációját.    

Az együttműködés kapcsán a jövőben nemcsak a tanulmányi, hanem sportszakmai, létesítményi és versenyrendezési területeken is együttműködik az egyetem és az atlétikai klub.

A stratégiai megállapodást dr. Cser-Palkovics András polgármester is méltatta. „Székesfehérvár egy dinamikusan fejlődő, minden korosztály számára jó életlehetőségeket biztosító város. Nagyon fontosnak tartom, hogy sikerült a műszaki felsőoktatást megerősíteni, a duális képzést beindítani, és az Alba Regia Műszaki Kart megalapítani. Másik nagy büszkeségünk a közlemúltból a Regionális Atlétikai Központ, és az itt szerveződő utánpótlás-akadémiai műhelymunka. A létesítmény és az ARAK is az ország atlétikai életének egyik központjává emelte városunkat. A mai együttműködési megállapodás jó példája annak, hogyan dolgozhatnak közösen a fehérvári intézmények és hogyan erősítheti mindez a város jövőképét, az itt biztosított lehetőségeket. Azt eddig is tudtam, hogy az ipari parkokban működő cégek számára milyen kiemelt a helyi felsőoktatás erősítése. Ma az is bebizonyosodott, hogy a jövő mérnökei mellett a jövő atlétái is tervezhetnek hosszú távon Székesfehérváron. Ez tovább színesíti a város életét és még több fiatalt ösztönöz majd arra, hogy ezt a várost válassza otthonául.”   

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és annak jogelődintézményei életében mindig is kiemelt fontossággal bírt a tehetséges fiatalok gondozása. Ennek szellemében a felsőoktatási intézmény teljes képzési kínálatával, egyéni tanulmányi rend kialakításának lehetőségével fejezi ki elkötelezettségét a székesfehérvári sportolók és családjaik mellett. 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >