Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Vidi: ajándék a kistesónak...
Vidi: ajándék a kistesónak... Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. március 23.

Image

Az egykori fiókcsapat, a Puskás Akadémia otthonában lépett pályára a labdarúgó NB I 21. fordulójában a Videoton. A tabellát toronymagasan vezető fehérvári alakulat nem számíthatott könnyű derbire, már csak azért sem, mert alaposan ismerik egymást a küzdő felek. Ezek után nem meglepő, hogy egy elég gyenge meccsen 0-0 ás döntetlen született. A PAFC szinte végig csak védekezett, a Vidi pedig képtelen volt olyan nyomás alá helyezni a házigazdák hátsó alakzatát, hogy az kapituláljon.

 

Sok egykori Vidis (konkrétan majdnem az egész csapat...) játszik kölcsönben vagy már állandó szerződéssel a PAFC -ban, miként piros-kékben is akad 1-2 olyan futballista aki játszott korábban Felcsúton. Ennek okán -és talán a kellemes, napos idő okán is- meglehetősen langyos volt a meccs eleje, de összességében az egész első félidőre sem lehet ráfogni, hogy körömrágó izgalmakat hozott. A Vidinek volt Juhász és Trebotic révén egy-egy góllal kecsegtető ziccere az első 15 percben amik kimaradtak, majd jóval később egy Gyurcsó beadást követően Simon fejese landolt a felső lécen a hazai kapus segítségével, a kipattanót pedig Juhász stukkota az üres kapu helyett a bal oldali kapufára. Nehezebb volt kihagyni, mint lett volna befejelni...

A hazaiak részéről egy-egy Tischler és Lencse szabadrúgás, valamint egy ígéretes Lencse emelés volt az ami említésre méltó. Ennek megfelelően gól nélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrészben sokáig nem törént semmi, majd előbb egy kontra után Tischler fejese, a mások oldalon pedig Nikolics ziccere kívánkozik a krónikákba. Utóbbi volt főleg nagy lehetőség, csak Hajduch állt a gólvágó előtt, ajtó-ablak nyitva, de fölé-mellé emelt.

A hajrában kicsit élénkebb lett a Carrillo-gárda, nagyobb nyomás nehezedett a Puskás védelmére, de ez sem bizonyult olyan jelentősnek, amit ne bírt volna ki Benczés Miklós együttese. Nikolicsnak akadt még egy közeli spiccelése amit Hajduch védett a rövidnél, a másik oldalon pedig Lencse lépett ki a kitámadó fehérvári védők között Sallai mélységi passzával a 88. percben, ám elpepecselte a meccslabdát, Trebotic utolérte, majd szorongatva kapura lőtt ugyan, de a szöget jól záró Calatayud lábbal védett. Tóth Balázs veszélyes, de főlé szálló lövése volt az utolsó kapu-közeli momentum a meccsen.

A 4 perces hosszabbítás kezdetén második sárgája után (mindkét lap minimum véleményes volt...) Viníciust kiállította Németh játékvezető, majd hiába nyomott emberhátrányban is a Videoton, viszonylag simán tartotta a számára remek 0-0 -át a Puskás.

A Videotonnak nem túl jó ez az egy pont, ám mivel így is maradt még jelentős előnyéből rendesen (10 pont), nem tűnik katasztrófának. Az már inkább figyelmeztető jel kell legyen Carrillo mester számára, hogy a 90 + 5 perc alatt összesen három igazán komoly gólszerzési lehetősége volt a bajnokaspiránsnak, s összképében is igen álmos, körülményes, visszafogott focit produkált csapata, maximális fordulatszámának talán 50 % -án pörögve. Az MTK ellen sem volt jobb a helyzet, de ott egy villanás döntött, ami most nem jött senkitől.

Ezzel a produkcióval még 9 forduló alatt is (minden rangadó idegenben lesz...) könnyen elbukható a most magabiztosnak látszó előny. Ennél sokkal, de sokkal több kell a Viditől, ha a végén aranyat akar ünnepelni! Most jön a görögök elleni Eb-selejtező okozta szünet, két hét múlva (április 5., 18:30) pedig az újabb idegenbeli, újpesti kirándulás. Addig lehet gyakorolni, élesíteni a produkciót, s kell is, mert a lilák sem fogják ajándékba adni a pontokat, s nem fognak vörös szőnyeget teríteni a piros-kékek elé.

Főleg a támadójáték hatékonyságán kell csiszolni, mert a Viditől az utóbbi két meccsen lőtt egyetlen gól és kb. 5 komoly helyzet nagyon-nagyon vékonyka termés. Hasonló ebben a szezonban csak egyszer történt, november elején, amikor a Honvéd-KTE-Fradi hármast 5 ponttal és 1-0 -ás gólkülönbséggel abszolválta a listavezető. Jön a hajrá, itt már nem lehet tartalékolni, de ezzel a kerettel nincs is hova...

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >