Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Volán, Vidi : nézettségben is jók
Volán, Vidi : nézettségben is jók Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. március 23.

Image

A statisztikák fontos dolgok, de a sportban vannak lényegesebb tényezők is. Ami viszont a nézettségi adatokat illeti, itt éppen ez a lényeg, hiszen itt a száraz a számok döntenek.

 

 

Ennek alapján kijelenthető, hogy Székesfehérváron díjazzák azt, ha egy csapat nemcsak jó, de kiteszi a lelkét is a küzdőtérre, hiszen az AV19 jégkorongozóinak csarnokában alig vannak kevesebben, mint az idén szárnyaló Vidi-focisták otthonában, s simán megelőznek minden más helyi élgárdát. Sőt! Egész Magyarországon már a 6. legmagasabb átlagnézőszámmal rendelkező együttes a Volán a Sportstatisztika facebook-oldal legfrissebb adatai szerint

Az adatsort böngészve kijelenthető, hogy jelenleg Budapest mellett Fehérvár a sport fővárosa, a Közép-Dunántúl Régió pedig messze a legjobb a szurkolói érdeklődést tekintve, ugyanis az első 6 között a Vidi és az AV19 mellett ott van -a 3. helyen- az ugyancsak méltán népszerű MKB-MVM Veszprém férfi kézilabda csapata is, de a "TOP 25" tagja még a Dunaújváros PASE labdarúgó gárdája (18.), a TLI-Alba Fehérvár kosárlabda egylete (20.) és a Puskás Akadémia focicsapata (24.).

Főleg utóbbi érdekes, mert a közhiedelem szerint csak a labdarúgók családtagjai és baráti körük, illetve néhány száz helybéli látogatja a PAFC mérkőzéseit. Ezek szerint ennél lényegesen jobb a helyzet...

A korábbiakhoz képest alaposan viszaesett, de még így is a legjobb 20-ban van -éppen a 20. pozícióban- a mélyrepülése ellenére átlagban 1357 szurkolót vonzó TLI-Alba Fehérvár férfi kosárlabda alakulata, igaz, a következő mecsen valószínűleg megelőzi a sokkal jobban teljesítő kecskeméti kosaras-armada, ugyanis mindössze egyetlen nézővel átlagol eddig kevesebbet, mint az Alba...

A 90 csapatot felvonultató nézettségi listán a Fehérvár KC női kézilabdázónak a 49. hely jutott. Átlagnézőszáma 650, ami meglehetősen alacsony -főleg a hokisokhoz viszonyítva-, jelzi, hogy a törzsszurkolókon kívül kevesen járnak rendszeresen a Köfém csarnokba, kevesen értékelik azt, hogy a csapat most már stabilan, évek óta kiszorul a legjobb 4 -ből az NB I -ben.

Érdekesség -és egyben nagyon szomorú adat-, hogy mindössze 30 olyan csapat van az összes sportágat figyelembe véve, amelynek a nézőszáma átlagban meghaladja az ezret!

Ami a csapatok stadionjainak, csarnokainak kihasználtságát illeti, abban egészen elképesztő adat a fehérvári hokisoké, ugyanis a 92,25 % -os mutatóval messze a legjobbak Magyarországon! Egyértelmű, hogy ők kiérdemelnének egy új, nagyobb csarnokot. Itt a Körmend kosarasai az "ezüstérmesek" 86 százalékkal, a csurgói kéziseké pedig a 3. hely 84,35 százalékkal.

Az első 10 sorrendje a nézettségi listán: 1. Ferencváros (labdarúgás), 2. DVTK (labdarúgás), 3. MKB-MVM Veszprém (kézilabda), 4. DVSC-TEVA (labdarúgás), 5. Videoton FC (labdarúgás), 6. Fehérvár AV19 (jégkorong), 7. Újpest FC (labdarúgás), 8. Győri ETO (labdarúgás), 9. Nyíregyháza (labdarúgás), 10. Győri Audi ETO KC (női kézilabda).

A létesítmény kihasználtság TOP 10 -es élmezőnye: 1. Fehérvár AV19, 2. EGIS Körmend, 3. Csurgói KK, 4. Balatonfüredi KSE (kézilabda), 5. Siófok KC (női kézilabda), 6. Grundfos Tatabánya KC (kézilabda), 7. Balmazújváros (kézilabda), 8. Érd (női kézilabda), 9. MKB-MVM Veszprém, 10. Soproni Sördögök (kosárlabda).

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >