Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
VÁLASZOLJON, HOGY EGÉSZSÉGESEBBEN ÉLHESSÜNK! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 24.

Image

Egészségkommunikációs Felmérést (EKF) készít 2015 tavaszán az Országos Egészségfejlesztési Intézet. 10 ezer felnőttet az otthonában, 12 ezer tanulót pedig az iskolájában keresnek fel, hogy egészségéről, illetve TV-nézési, újságolvasási és internetezési szokásairól kérdezzék. A felmérés célja, hogy Magyarországon egyre többen éljenek egészségesen.
 
A magyar lakosság nagy része – a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint – keveset mozog, egészségtelenül táplálkozik, sokan dohányoznak, vagy túl sok alkoholt fogyasztanak. Ez mind hozzájárul ahhoz, hogy a magyarok egészsége Európában a legrosszabbak közé tartozik.
 
Annak érdekében, hogy ezen javítani lehessen, 2015 tavaszán először hajt végre Egészségkommunikációs Felmérést (EKF) az Országos Egészségfejlesztési Intézet. A külföldön is újnak számító felmérés kérdezői országszerte 10 ezer felnőttet az otthonában, 12 ezer tanulót pedig az iskolájában keresnek fel. A kérdések az egészségre, illetve a TV-nézési, újságolvasási és internetezési szokásokra vonatkoznak.
 
A felnőtt felmérésbe bekerült személyek egy felkérő levelet kapnak névre szólóan az Országos Egészségfejlesztési Intézettől. Az iskolás felmérésbe bekerült tanulók az osztályfőnöküktől kapnak egy levelet és beleegyező nyilatkozatot, amely a szülőknek szól, hogy tájékoztassa őket, majd engedélyezzék gyermekük részvételét a programban.
 
A fővizsgálat 2015. március 2. és május 30. között zajlik és a folyamat körülbelül egy órát vesz igénybe. A kérdőív kitöltése önkéntes és név nélkül történik!
 

 
Az Országos Egészségfejlesztési Intézet biztosítja, hogy a válaszok alapján senki nem lesz beazonosítható, a kérdőíveket mind a felnőtt, mind az iskolai felmérés esetén titkosan, az erre vonatkozó jogszabályoknak megfelelően kezeli.
 
A kutatás eredményeiről várhatóan 2015 júliusában készül egy gyorsjelentés, amely röviden ismerteti a legfontosabb eredményeket. A kutatás eredményeit részletesen bemutató elemzés 2015 októberében lesz elérhető.
 
A felmérésről részletese tájékoztatás a www.egeszseg.hu/web.ekf oldalon olvasható, illetve az ingyenesen hívható 06-80-200-225 telefonszámon, és az Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen kérhető további információ.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >