Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Székesfehérváron épül az MKOSZ új edzőközpontja
Székesfehérváron épül az MKOSZ új edzőközpontja Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsa   
2015. március 25.

Image

Már állnak az MKOSZ új edzőcsarnokának alapjai a székesfehérvári Csónakázó-tó partján. A tervek szerint júliusra készül el a központ, amelyet a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége  helyszíni sajtótájékoztatón mutatott be Székesfehérvár polgármesterével és a kivitelező céggel közösen. Mint elhangzott: fontos beruházásról van szó, amely hosszú távon meghatározza nemcsak a sportág, hanem a város jövőjét is. A többfunkciós épület szomszédságában található szállodában a sportolók részére a szállás és az étkeztetés mellett egy orvosi részleg szolgáltatásai is biztosítottak.

 

 

Megkezdődött annak az edzőcsarnoknak az építése, amelyet a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége használhat majd. Már látszanak a létesítmény körvonalai, hamarosan végeznek az alapozással és a tervek szerint júliusra teljesen el is készül a komplexum. 

„Az MKOSZ Elnöksége a 2014/15-ös sportfejlesztési programjának részeként valósítja meg az MKOSZ Edzőcsarnokának építését. Az előző évtized tapasztalatai alapján – miután a központi edzőtáborok (Tata, Mátraháza, Dunavarsány) kosárlabda sportág általi használata ellehetetlenült, és válogatottjaink szerte az országban, különböző feltételek mellett edzőtáboroztak és készültek fel a nemzetközi eseményekre – jogosan merült fel az igény, hogy a TAO-támogatás lehetőségeit kihasználva olyan, a modern kor elvárásainak megfelelő edzőközpontot teremtsünk, mely egy helyszínen képes a válogatottak felkészülésével kapcsolatos feltételeket biztosítani. Az orvosi szolgáltatásokkal kiegészített, magas színvonalú ellátást nyújtó hotel szomszédsága, a nemzetközi színvonalú atlétikapálya közelsége, valamint a Csónakázó-tó, a csarnokot és szállodát körülvevő park hangulata együtt ideális helyszíne lehet a jövőbeni sikereket megcélzó sportolóink felkészítésének.” – mondta Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke. 

Az MKOSZ új komplex kosárlabda edzőcsarnoka 2015 júliusában kerül átadásra és kulcsrakész formában kerül az MKOSZ tulajdonába. Jellemzője, hogy többfunkciós, két edzőpályát és egy meccspályát foglal magában. A létesítményt a kivitelező Euréka Park Kft. ügyvezető igazgatója, Gerő Jánosmutatta be. 

„A minden igényt kielégítő edzőcsarnok közvetlenül a székesfehérvári csónakázó tó partján felépült új, 86 szobás, négycsillagos szálloda, a BEST WESTERN PLUS Lakeside Hotel mellet található, ahol a sportolók részére szállás, megfelelő sportétkeztetés, konferenciaterem használat és az orvosi részleg szolgáltatásai is biztosítottak. Vagyis nem csupán egy új edzőcsarnokról van szó, hanem egy komplex edzőközpontról, ami magas színvonalú verseny-, amatőr-, szabadidő- és utánpótlás-nevelési célú, sportegészségügyi, sportdiagnosztikai és sportrekreációs, valamint oktatási, sportkonferencia funkcióknak is teret biztosít.” – hangzott el a látványterveket is bemutató prezentációban. 

A most zajló sportberuházás egy városrész megújulásának fontos eleme – hangsúlyozta a keddi sajtótájékoztatón dr. Cser-Palkovics Andráspolgármester. „Székesfehérvár egy sportszerető és a sportot támogató város. Büszke vagyok arra, hogy nemcsak az élvonalbeli klubok és a látványcsapat-sportágak állnak az érdeklődés középpontjában, hanem a kisebb egyesületeknél, valamint az utánpótlás-nevelés és a szabadidősport terén is szép eredmények születnek. Nagyon köszönöm a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének, hogy városunkat választották az új edzőközpont megépítésére! Az élet minden területén arra törekszünk, hogy Székesfehérvár egy kiváló életlehetőségeket biztosító város legyen. Ennek fontos része a sport, a felnövekvő generációk sportolóvá nevelése. Múlt héten a szomszédos Regionális Atlétikai Centrumban került sor egy együttműködési megállapodás aláírására, amely a tehetséges fiatal atléták lehetőségeit növeli, most pedig nagy örömmel adunk hírt a kosárlabda utánpótlás-nevelést szolgáló csarnokról.” 

Székesfehérvár polgármestere kitért arra is, hogy milyen jelentős változáson ment keresztül az elmúlt időszakban az egykori Vidámpark területe. A korábban elhanyagolt, gazzal benőtt részek mára kedvelt pihenőhellyé alakultak. Önkormányzati beruházásban megépült a családok kedvencévé vált Koronás Park, amely egy nagy és modern játszóközpont, idén tavaszra elkészült az új szálloda, amely szintén fontos a város életében, nyárra pedig már az új kosárlabda edzőközpont is működik majd. Mindezeket követően a Liget sor felújítására is sor kerül önkormányzati, vagy pályázati forrásból. A konkrét terveket lakossági fórumon mutatják majd be. Ezzel az útberuházással válik teljessé a terület megújulása.  

Az épülő csarnok adatai:
-          meccspálya: 28 m x 15 m
-          2 db edzőpálya: 26 m x 14 m
-          175 fős kihúzható lelátó
-          7,5 méteres belmagasság
-         helyiségek: 2 bírói öltöző, 4 csapatöltöző, sportorvosi és sportdiagnosztikai helyiség, konditerem, sportszertár, elsősegély helyiség, ruhatár, mosdók
-          technológia: motorosan felhúzható palánkok, motoros térelválasztó, tölgy sportparketta 

A tervek szerint az MKOSZ a nyárra elkészülő új edzőcsarnokban tartja majd edzőtáborait, a sportolók pedig a kapcsolódó szállodában laknak és étkeznek. A csarnok természetesen lehetőséget biztosíthat a mindennapos testnevelés okán megnövekedett tornatermi, illetve a székesfehérvári kosárlabda utánpótlás-nevelés sportcsarnok igényeinek kielégítésére.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >