Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Nagyváradi diákok látogatása Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. március 25.

Image

Székesfehérváron tettek látogatást a nagyváradi Szacsvay Imre Általános Iskola diákjai. A fiatalok és kísérőtanáraik a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola vendégeként érkeztek a városba, délelőtt részt vettek a fehérvári intézmény hagyományos Rákóczi versenynapján, majd délután Székesfehérvár Belvárosával ismerkedtek.

 

 

A Városháza Dísztermében köszöntötte őket dr. Cser-Palkovics András polgármester és Deák Lajosné, a határon túli magyarokkal kapcsolatos feladatok tanácsnoka. 

A nagyváradi és a székesfehérvári intézményt tavaly óta testvériskolai kapcsolat köti össze, amely a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezetének közreműködésével jött létre. Ma 37 határon túli magyar diák és 4 pedagógus látogatott Fehérvárra. A negyedik, hatodik és nyolcadik osztályos diákok délelőtt részt vettek a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási nyelvű Általános Iskolában 24. alkalommal megrendezett Rákóczi versenynapon, melyet néprajz, szövegértés, angol nyelv, helyesírás, matematika és kispályás labdarúgás témakörökben rendeztek meg.

A vendégeket délután a Városháza Dísztermében köszöntötte dr. Cser-Palkovics András polgármester és Deák Lajosné, a határon túli magyarokkal kapcsolatos feladatok tanácsnoka. A város vezetője többek között Székesfehérvár történelméről, a királyi város és Nagyvárad kapcsolatáról, illetve a Díszterem történetéről beszélt a kötetlen, baráti hangulatú találkozón. A diákok és tanáraik délután városnéző séta keretében ismerkedtek Székesfehérvár nevezetességeivel.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >