Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Felújítják és kormányablakká alakítják a székesfehérvári okmányirodát Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. március 26.

Image

Széleskörű együttműködésnek köszönhetően, kormányzati, önkormányzati és uniós pályázati források bevonásával újítják fel és alakítják kormányablakká a székesfehérvári okmányirodát. A teljes, több mint 200 millió forint értékű beruházásnak köszönhetően az ország egyik legnagyobb kormányablaka jön létre a Koch László utcában, ahol méltó, kulturált körülmények között fogadják majd az ügyfeleket.

 

 A tavasztól október 31-ig tartó átalakítás időszakára átmenetileg a Helyőrségi Klubba költözik az Okmányiroda. – ismertette sajtótájékoztató keretében Vargha Tamás államtitkár, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, dr. Simon László Fejér megyei kormánymegbízott és dr. Cser-Palkovics András polgármester. 

A Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatal Okmányirodája 2001 óta működik a Koch László utcai, városi tulajdonú ingatlanban. Az épület állapota és a nagy létszámú ügyfélforgalom szükségessé tette a felújítást, amely széleskörű együttműködés keretében, Magyarország Kormánya, a Fejér Megyei Kormányhivatal, Székesfehérvár Önkormányzata és a Honvédelmi Minisztérium összefogásával valósul meg, mintegy a teljes beruházást tekintve több mint 200 millió forint értékben. A központi forrásból tervezett több mint 100 millió forint kiegészül a város 80 milliós támogatásával, valamint a TIOP-3.3.1/A-12/2-2013-0008 számú európai uniós projekt keretében nyújtott, 20 millió forintot meghaladó forrással. A tervezési munkálatok folyamatban vannak, várhatóan május végén, június elején adják át a munkaterületet és október 31-ig fejezik be a beruházást. A kormányablakká alakítás a szolgáltatások színvonalának emelkedését, méltó körülmények között történő munkavégzést és gyorsabb, hatékonyabb ügyintézést tesz lehetővé.

„Az ország egyik legnagyobb járásának okmányirodájában tavaly mintegy 130 ezer, az idei év első két hónapjában pedig már 20 ezer ember fordult meg. Naponta átlagosan 500 ember intézi itt az ügyeit. Mindannyian jártunk már az épületben és láthatjuk, hogy kívül-belül felújításra szorul, a beruházás nem halogatható tovább.”
 - hangsúlyozta Vargha Tamásállamtitkár, Székesfehérvár országgyűlési képviselője. Elmondta továbbá, hogy nemcsak a székesfehérvári járásból, hanem az országból bárhonnan érkező ügyfelek intézhetik itt az ügyeiket. Az átmeneti időszakra a Honvédelmi Minisztérium térítésmentesen biztosítja a Helyőrségi Klub épületét, ahol már elkezdődött az infrastruktúra kiépítése.

„Nagy lépésnek tartjuk, hogy Fejér megye legnagyobb és az ország egyik legnagyobb kormányablakát fogjuk közösen felépíteni. Az államreformmal, az állampolgároknak nyújtandó gyorsabb és jobb szolgáltatások elérésével szorosan összefügg a felújítás, melynek keretében 25 úgynevezett front office-t, ügyfélfogadó ablakot hozunk létre. Azt szeretnénk, hogy a megye és az ország egyik legjobb szolgáltatási színvonalát nyújtó szervezeti egység legyen az új kormányablak.” – emelte ki dr. Simon László, Fejér megye kormánymegbízottja.Arról is beszélt, hogy gőzerővel folynak a tervezési munkálatok, a falakon kívül mindent meg fognak újítani. A kormánymegbízott köszönetét fejezte ki a város támogatatásáért, ami elengedhetetlenül szükséges volt.
A beruházás kiterjed többek között a nyílászárók cseréjére, a hőszigetelésre, a tető szigetelésére, a fűtés- és villamos-rendszer korszerűsítésére. A belső terek kialakítása, technikai felszereltsége, bútorzata is megújul, lesz továbbá új ügyfélhívó rendszer, gyermeksarok, akadálymentesített mosdó és új posta pont. „Az új filozófiánk szerint gyorsabban és jobban szolgáltatunk. Ebbe illeszkedik, hogy a közigazgatási ügyintézési határidő 15 naposra rövidül, de az új típusú kormányablak abban is segít, hogy bizonyos ügytípusok néhány órán belül elintézhetőek legyenek. Bízunk abban, hogy az Okmányiroda felújítása nagy mértékben segíti az állampolgárok elégedettségét.” – tette hozzá dr. Simon László. 

Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András a széleskörű összefogás fontosságát hangsúlyozta. Köszönetét fejezte ki a kormány igen jelentős támogatásáért, melyet pályázati forrás és önkormányzati hozzájárulás egészít ki, így a beruházást teljes egészében el tudják végezni az egyébként városi tulajdonú ingatlanon. „Nagyon fontos, hogy a járásban és a Székesfehérváron lakók életminőségét tekintve az egyik legfontosabb központ megújul, hiszen nem mindegy, hogy az állampolgárok milyen körülmények között vehetik igénybe a szolgáltatásokat. Régóta váratott magára a felújítás, és biztos vagyok abban, hogy ennek mindenki örül. A dolgozók is megszolgálták és megérdemlik a jobb munkakörülményeket.”A városvezető köszönetét fejezte Vargha Tamás államtitkárnak, aki segítséget nyújtott az átmeneti elhelyezés tekintetében, illetve megértést és türelmet kért az ügyfelektől és az iroda munkatársaitól.
Székesfehérvár polgármestere a környék parkolási problémájának megoldásáról is beszélt a sajtótájékoztatón. Mint mondta, az önkormányzat szorgalmazza, hogy jövőre elkészülhessen egy parkolóház a közelben. Ha másképp nem megy, az önkormányzat maga valósítja meg a beruházást. Ehhez szükség van néhány ingatlan tulajdonjogának megszerzésére, melyen már dolgozik a város.

A székesfehérvári okmányiroda felújítás alatti, átmeneti nyitva tartásáról és az átköltözés időpontjáról előzetesen pontos tájékoztatást adnak az ügyfelek számára.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >