Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ülésezett a Városi Idősügyi Tanács Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. március 30.

Image

A város idei költségvetéséről és a korosztályt érintő aktuális kérdésekről esett szó a Városi Idősügyi Tanács legutóbbi ülésén. A fehérvári nyugdíjasokat képviselő szakmai testület tagjai a Városházán találkoztak.

 

 

Székesfehérvár Közgyűlése 2012-ben alakította újjá a Városi Idősügyi Tanácsot (VIT). A 12 taggal működő szervezet elnöke dr. Cser-Palkovics András, alelnöki feladatait pedig Dr. Dienesné Fluck Györgyi tanácsnok látja el. 

A VIT pénteki ülésén Székesfehérvár polgármestere adott tájékoztatást a város 2015. évi költségvetéséről, az intézményhálózat működtetésére és a fejlesztésekre fordítható források mellett a nyugdíjasokat érintő kérdéseket kiemelve. Dr. Cser-Palkovics András megerősítette: az Önkormányzat idén is hozzájárul ahhoz, hogy a fehérvári nyugdíjasok kedvezményes belépővel látogathassák az Árpád Fürdőt, valamint az Agárdi Gyógy- és Termálfürdőt. 

Kiemelt kérdés a város számára a szociális intézmények felújítása és a férőhelyek növelése – mindkettőn dolgozik az önkormányzat, ezzel is segítve az idős embereket és a fehérvári családokat.   

A pénzbeli és természetben nyújtott szociális-, család- és gyermekvédelmi ellátások biztosításainak szabályairól szóló önkormányzati rendeletet Kincses Zsolt Dávid főosztályvezető ismertette, különös tekintettel az idősek által igénybe vehető támogatási lehetőségekre. 

A Városi Idősügyi Tanács tagjai tájékoztatást kaptak arról is, hogy áprilisban kiírásra kerül egy kimondottan nyugdíjas szervezeteknek szóló pályázat a Társadalmi Felelősségvállalási Alap keretében.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >