Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
AV19: hatalmas égés hazai jégen Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. március 31.

Image

Hiába az összességében szép EBEL-szezon, igen csúnya fekete ponttal zárja az idei hoki évadot a Fehérvár AV19, miután a Magyar Kupa hazai pályán megrendezett döntőjében 3-2 -re kikapott a klasszisokkal gyengébb állományú Miskolci Jegesmedvéktől. Nem tanult a Volán a pénteki elődöntőből, amikor két harmadon át szenvedett a Debrecen ellen, most ezt "sikerült" az egész találkozóra -és még a hosszabbításra- kiterjesztenie, így a hősiesen védekező borsodiak a MOL Liga és a hazai bajnokság után ezt a trófeát is begyűjtötték.

 

 

Lehet mondani, hogy a Volán elfáradt a szezon végére, lehet mondani, hogy a Vienna Capitals elleni EBEL-párharc a rájátszásban kifacsarta a játékosokat, azt azonban nem lehet mondani, hogy ezekkel együtt is rendben van, hogy saját csarnokukban elbukják a Magyar Kupát egy egészen más "kávéházba" tartozó ellenféllel szemben. Tavaly a Dunaújváros ellen hasalt el a fináléban az AV19, most a Miskolc tréfálta meg, mert megközelíteni sem tudta koncentrációban azt amit az osztrák ligában hétről hétre fel tudott mutatni.

Ahogy a Debrecen ellen az elődöntőben, nyilván most is  arra számított a fehérvári egylet, hogy ráér bekeményíteni a hajráig, majd az utolsó harmadban bedarálja az ellenfelet, mint történt pénteken, amikor egy laza 5-0 -val elintézték a DHK -t. Ez azonban nem jött össze, mert a Jegesmacik brutálisan széttördelték, lassították a játékot, miközben számtalan helyzetét nem volt képes beütni a házigazda. Kovácsék körbelőtték a kaput, naggyá tették Bálizs Bencét, miközben a Miskolc úgy ért el három gólt, hogy szinte helyzete sem volt. Egyszerűen annyira keveset volt foglalkoztatva Rajna, annyira nem volt "belőve", hogy az ő teljesítménye a kapuban messze elmaradt az elvárttól, nem hozott bravúrokat, ellenben könnyű gólokat kapott. Tulajdonképpen a két kapus és védelem közötti különbség döntött.

Nem lehet azt mondani, hogy ne akart volna nyerni az AV19, hiszen összességében majdnem felborult a pálya, akkora fölényben volt végig, de nagyon kényelmesen hokizgatott az elején, majd amikor észlelte, hogy a Jegesmedvék mindenüket kirakják a jégre és életük meccsét vívják, akkor már egyszerűen képtelenek voltak játékosai megfelelően felpörögni. Mindazonáltal ennek ellenére sem hitték el az utolsó pillanatig, hogy nem fognak nyerni. Ezért volt a számtalan kaput tévesztő lövés, a sok elpackázott emberelőnyös szituáció. Egyszerűen nem volt "éles" ezen a meccsen -sem- a Volán. A Miskolc 110 % -ot teljesített, a fehérvári gárda -főleg fejben- jó, ha 50 -et.

Azt most mindenképpen meg kellett tanulniuk Rob Pallin tanítványainak, hogy ma már Magyarországon sincs sok olyan csapat, amely ellen elég lenne 15 perc hoki a biztos győzelemhez. Bizony egy Miskolc, Dunaújváros vagy Debrecen elleni is végig figyelni kell és nem edzőmeccs-jelleggel, tessék-lássék módon terelgetni a pakkot! Nagy pofon volt ez a kicsit talán dölyfös "Ördögöknek", akiknek lesz min elgondolkodniuk a következő napokban...

A klubszezonnak vége, ám a Volán szinte minden hazai játékosa érintett lesz a válogatottban, mely a Divízió 1/A -s vb-re készül, így pihenni, lazítani nemigen lehet. Ezt a fiaskót pedig el kell rakni jó tanulságnak. A játékosoknak azzal, hogy nincs lazítás, nincs könnyű ellenfél, a vezetőknek pedig azzal, hogy legközelebb inkább ne indítsák a csapatot az MK -ban, ha ennyire nem tudnak rá koncentrálni, mert a tavalyi és az idei produkcióval csak rombolják a klub imázsát.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >