Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Festménykiállítás nyílt Bakonycsernyén Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. április 03.

Image

Simon M. Veronika Cserhát-Munkácsy és Holló László díjas székesfehérvári festőművésznő kiállításában gyönyörködhetnek a Bakonycsernyére látogató műkedvelők. A "Tavaszváró" című tárlat versekkel átszőtt megnyitója igazi kulturális élményt jelentett a vendégeknek.

 

 

Több, mint száz látogató előtt nyitotta meg a „tavaszt” és Simon M. Veronika kiállítását Turjákné    Szentesi Icu művelődésszervező, Turi Balázs polgármester és Enyedi Béla Beőthy Nagydíjas szépíró Bakonycsernyén.

Régi mesterségeket ábrázoló, telefonkártyával festett és tavaszváró festmények kerültek ez alkalommal a galéria falaira. A csernyeiek megismerkedhettek a művésznő által illusztrált mintegy 180 könyv közel tíz százalékával, s szabadon belelapozhattak a bemutatott kötetekbe.

Turi Balázs  polgármester a tárlaton elhangzott beszédében kiemelte, hogy  Simon M. Veronika kicsit csernyeinek számít, hiszen öt évig élt ehelyütt, itt járt hordta ki gyermekét is, aki itt járt óvodába - és aki azóta ügyvéd lett. A művésznő Bakonycsernyéről járt be a móri gimnáziumba tanulni, illetve a Videotonba dolgozni. 

A kiállítást övező tavaszváró ünnepi műsorban közreműködött a helyi Művelődési Ház néptánccsoportja és Ifjúsági Klubjának tagjai.

A tárlat díszvendége Simek Valéria költőnő volt, aki saját versét adta elő.

A megnyitó végén Simon M. Veronika beszélt a kiállított képek technikájáról és egy festményt ajándékozott a Művelődési Háznak.

 

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >