Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kitüntették Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Megyei Kormányhivatal   
2015. április 03.

Image

A Magyar Higiénikusok Társasága budapesti, ünnepi emlékülésén dr. Müller Cecília megyei tisztifőorvos két évtizedes, kiváló szakmai munkáját a Fenyvessy-emlékéremmel ismerte el.
 
A népegészségügy alapítói Fodor József és Fenyvessy Béla. Fodor József (1843-1901) a tisztiorvosi rendszer megálmodója és kialakítója. Számtalan ma is helytálló tudományos munka szerzője.
 
Fenyvessy Béla (1873-1954) nemzedékeket oktatott közegészségtanra, és az első vidéki közegézségtani állomást is ő szervezte meg. A róluk elnevezett díjak a szakma legnagyobb kitüntetései közé tartoznak, amelyet évente egy alkalommal, tavasszal adnak át az arra érdemeseknek.
 
Az elmúlt években kitüntetettek között professzorok, akadémiai kutatók, nemzetközileg elismert szakemberek szerepelnek.
 
A Magyar Higiénikusok Társasága március 31-ei, budapesti, ünnepi emlékülésén dr. Müller Cecília megyei tisztifőorvos két évtizedes, kiváló szakmai munkáját a Fenyvessy- emlékéremmel ismerte el.
 
A méltatásban a többi között elhangzott: folyamatosan képezte magát, négy - üzemorvostan, háziorvostani, közegészségtan-járványtan, megelőző orvostan és népegészségtan - szakorvosi szakképesítést szerzett, kiválóan képzett szakember.
 
Több mint két évtizede dolgozik tisztifőorvosként: először a dunaújvárosi járásban, majd a Közép- dunántúli Régióban tevékenykedett, s immár ötödik éve, Fejér megyében végez magas színvonalú szakmai, vezetői munkát.
 
A Fenyvessy Béla emlékérmet 1960-ban alapították, és a népegészségügy terén kifejtett gyakorlati tevékenység elismeréseként adják át.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >