Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow VOX MIRABILIS SIKER A XV. BUDAPESTI NEMZETKÖZI KÓRUSVERSENYEN
VOX MIRABILIS SIKER A XV. BUDAPESTI NEMZETKÖZI KÓRUSVERSENYEN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. április 03.

Image

A 15. alkalommal megrendezendő Budapesti Nemzetközi Kórusverseny és Fesztivál 16 ország több mint 60 kórusát, 2000 énekesét fogadta. A kimagaslóan magas rangú világversenyen a Vox Mirabilis Kamarakórus az Ezüst kategória legfelső, IX. szintjén végzett. Az énekkarok értékelését a hazai és nemzetközi zenei élet kiválóságait felvonultató zsűri végezte.
 
Az 1988-ban életre hívott Nemzetközi Kórusverseny egy egyedülálló művészi ötlet szimbólumává vált világszerte. A rendezvény a Musica Mundi fesztiválsorozat ősrendezvénye.
 
A 15. alkalommal megrendezendő Budapesti Nemzetközi Kórusverseny és Fesztivál 16 ország több mint 60 kórusát, 2000 énekesét fogadta. A kórusok az Egyesült Államokból, Európa több országából, Indonéziából, Iránból, Izraelből, Japánból, Nepálból, Oroszországból és természetesen hazai budapesti és vidéki városokból érkeztek.
 
A kórusverseny tiszteletbeli elnöke Kodály Zoltánné Péczely Sarolta. Az énekkarok értékelését a hazai és nemzetközi zenei élet kiválóságait felvonultató zsűri végezte.
 

 
Az InChoral értékelési rendszer 30 éves tapasztalaton, számos nemzetközi kóruszenei szakember véleményén és tanácsain alapul, mely az ismert Interkultur értékelési szisztémát dolgozta át. A kimagaslóan magas rangú világversenyen a Vox Mirabilis Kamarakórus az Ezüst kategória legfelső, IX. szintjén végzett.
 
" Csak egy hajszál választott el minket az aranytól, de így is nagyon elégedettek vagyunk, hiszen a magas színvonalú kórusok között kiemelkedő teljesítményt nyújtottunk, és előkelő helyen végeztünk!" - nyilatkozta a Fehérvári Híreknek ZemlényiKatica, a kórus karnagya.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >