Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Vidi: szűk siker, de hol a foci, fiúk? Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. április 09.

Image

A vasárnapi újpesti 1-0 -ás bajnoki győzelem után a Magyar Kupa elődöntőjének első összecsapásán Székesfehérváron is 1-0 -ra nyert a Videoton a lila-fehérek ellen. Ahogy az NB I-es meccsen, most is nagyon visszafogott produkcióval rukkolt ki Joan Carrillo vezetőedző alakulata, mindazonáltal az még sokat érhet ebben a párharcban, hogy kapott gól nélkül mehet a fővárosi visszavágóra. A Vidi találatát az első félidő végén Gyurcsó Ádám szerezte.

 

 

A meccs első 45 percében az Újpest nem tudta megismételni a három nappal korábbi remek hazai produkcióját, a Vidi viszont majdnem olyan ötlettelenül, lassan terelgette a labdát, mint a nem kis szerencsével megnyert bajnoki nagy részén. Ennek megfelelően alig volt említésre méltó esemény a találkozó első felében, kivéve azt az egyet, ami el is döntötte a csatát: a 43. minutumban Feczesin adott középre jobbról, a másik oldalról érkező Gyurcsó pedig egyből az ötös bal sarkáról ballal a kapuba vágta a labdát, 1-0!

A második félidőben egyre jobban leült a szerény vezetéssel maximálisan elégedett hazai egylet, egyre bátrabb lett az Újpest FC, így ki is alakult néhány veszélyes szituáció a fehérvári kapu előtt. Calatayudnak több alkalommal is védenie kellett, miközben a másik oldalon könnyen eldönthette volna nem csak a meccs, a továbbjutás kérdését csapata, de egyetlen igazán nagy helyzetét elpuskázta. Előbb az ötösről Ivanovszki, majd rögtön utána kicsit balról Heffler volt képtelen ajtó-ablak szituációban bevenni Balajcza kapuját.

A hajrában már nem is nagyon akart előremenni  a Videoton, ami -teljesen érthetően- nem tetszett az egyre gyakrabban fütyülő publikumnak. Érdekes volt látni, hogy a bajnokságot toronymagasan vezető együttes a saját stadionjában unottan bekkel és jónak ígérkező szituációkban is inkább hátrafelé viszik a labdát játékosai, mintsem előre. Trebotic és főleg Heffler járt élen ebben a műfajban, aki most sem adott választ játékával arra, hogy miért igazolta le a fehérvári csapat, mit láttak benne az illetékesek? Viszonylag sűrűn kap lehetőséget -ha nem is mindig sokat- de nem igazán sikerült még bizonyítania azt, hogy miért igazolták le? Statikus, lassú, tucatjával lehetne neveket sorolni az eladott és kölcsönadott Vidi-játékosok közül, akikről lemondtak az elmúlt időszakban, de legalább annyit tudnak mint ő, ha nem többet...

Nyert végül a Videoton, ez az 1-0 akár elég is lehet a döntőbe jutásra, de ezzel az antifocizgatással nem sok szimpatizánst szerez magának, ráadásul ez a produkció Debrecenben és a Fradi otthonában egészen biztosan, de valószínűleg Diósgyőrben is nagyon kevés lesz, nagyon könnyen meleg lehet a "pite" a piros-kékeknek a szezon legvége, ha továbbra is foci nélkül akarnak focimeccset nyerni. Nem lesz mindig szerencséjük, nem lesz mindig elég a takarék üzemmód. Fortuna előbb-utóbb az ellenfélhez fordul...

A visszavágóra április 28-án kedden 18:00 -kor kerül sor Újpesten. A legközelebbi feladat a Haladás elleni hazai bajnoki mérkőzés lesz majd vasárnap (április 12) 18:30 -kor hazai pályán.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >