Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow A német válogatott atlétái edzőtáboroznak a Regionális Atlétikai Központban
A német válogatott atlétái edzőtáboroznak a Regionális Atlétikai Központban Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2015. április 10.

Image

Közel száz német válogatott atléta edzőtáborozik Székesfehérváron. A Regionális Atlétikai Központban edzés közben látogatta meg az ifjúsági és felnőtt sprintereket, ugrókat Mészáros Attila alpolgármester, valamint Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok.

 

 

Gyorsan körbement Európában a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Központ jó híre, így az osztrákokat követően most a legjobb német atléták edzőtáboroznak Székesfehérváron Kiss Tamás vezetésével. A Német Atlétikai Szövetség (DLF) ugró szakág magyar származású vezetőedzője huszonhárom éve él Németországban. A szakember több mint nyolcvanfős delegációval dolgozik jelenleg a Bregyóban, ahol felkészülés közben látogatta meg őket csütörtökön Mészáros Attila alpolgármester és Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok.

A Kiss Tamással folytatott beszélgetés során elhangzott, hogy a német csapat maximálisan elégedett a fehérvári körülményekkel. „A Magyar Király Szállóban lakunk, onnan járunk át a Központba, ahol a fedett futófolyosó és a szabadtéri pálya is remek.  A Fő utcai séta és az Árpád Fürdőben tett látogatás során sportolóink megismerkedtek Székesfehérvár nevezetességeivel is.” - tette hozzá Kiss Tamás.

 „A központ megnyitását követően megrendezett hazai és nemzetközi versenyek sikerei jó hírét vitték a sportlétesítménynek és Székesfehérvárnak Európa-szerte.” – mondta el Mészáros Attila. Az alpolgármester kiemelte, többes cél vezérelte a várost akkor, amikor a kormány támogatásával arról döntöttek, hogy megépítik a Regionális Atlétikai Központot a Bregyó-közben. „Ma már nemcsak a helyi atlétáknak biztosíthatjuk a megfelelő körülmények közötti felkészülést, hanem megteremtettük annak a lehetőségét, hogy a tömeg- és szabadidősport is helyet kapjon itt. Nagyon fontos cél, hogy a nemzetközi porondra is kilépjünk. Ennek első állomása a tavalyi évben a Gyulai Memorial volt, amelynek folytatása, hogy idén már osztrák, német és a közeljövőben dán sportolók választják felkészülési helyszínnek városunkat.”

Az alpolgármester hozzátette, hogy az idei költségvetés keretében közel 40 millió forintot fordítanak a Bregyó fejlesztésére. Ennek egyik eleme volt a Regionális Atlétikai Központ konditermében a felszerelések bővítése, új eszközök beszerzése, amely mintegy négymillió forintból valósult meg.   A Regionális Atlétikai Központban megvalósul idén a kültéri kondipark is. Megújul a Bregyóban a faház és az öltözők, valamint itt egy értékmegőrzőt is kialakítanak majd, és külső ivóvízvételi lehetőséget is biztosítanak.

A tavalyi sikeres versenyt követően ismét mi adhatunk otthont a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj versenynek, az Atlétikai Magyar Bajnokságnak és szintén ebben a sportágban a Magyar Csapatbajnokság döntőjének, valamint az Országos Serdülő Csapatbajnokságnak.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >