Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Csúnyán kitömte a Haladást a Vidi
Csúnyán kitömte a Haladást a Vidi Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. április 13.

Image

A labdarúgó NB I 23. fordulójában a Videoton a Haladást fogadta. A listavezető ezúttal nem tartalékolt, végig intenzíven, jól focizott a tavasszal eddig felemásan szereplő szombathelyi együttes ellen, s gólparádét rendezve 7-0 -ra nyert. Ezúttal nyoma sem volt az utóbbi 4-5 meccsen mutatott haloványabb, visszafogottabb produkciónak. Nikolics indította el a góllavinát, majd az előkészítésben jeleskedett, további 3 találatban is döntő szerepe volt. Rajta kívül Feczesin (2), Trebotic (2) és Oliveira volt eredményes Fehér öngólja mellett.

 

 

Már az első félidőben könnyen eldönthette volna a mérkőzés sorsát a fehérvári csapat, ám számtalan helyzete közül csak egyet tudott értékesíteni Nikolics révén. A góllövölistát -immár 19 találattal- toronymagasan vezető támadó a 23. percben Gyurcsó jobb oldali beívelését csúsztatta szép mozdulattal fejjel a kapu jobb felső sarkába, 1-0! Ezt megelőzően kétszer is a gólvonalon pattogott, illetve a kapufán landolt a játékszer, nagyon kijárt már legalább ez az egy találat a sokkal jobban focizó házigazdáknak.

A szünet előtt nem sokkal a Gyurcsót csúnyán letalpaló-letaposó Martínez egyből piros lapot kapott, igencsak kilátástalan helyzetbe sodorva saját csapatát, miközben Halmosi lesérült, a reklamáló Szentes Lázárt pedig Farkas Ádám játékvezető felküldte a lelátóra. Percek alatt két kulcsemberét, edzőjét -és minden további reményét- elvesztette a teljes létszámban is alárendelt szerepre kárhoztatott vasi gárda. Egy egészen motiváltan játszó Vidi sok helyzetét és megérdemelt vezetését hozta az első játékrész.

Alig ment néhány perce a második félidő, máris megduplázta előnyét Joan Carrillo vezetőedző gárdája: az 52. minutumban egy tanítani való Gyurcsó-Oliveira-Feczesin támadás végén utóbbi passzolt sakk-matt helyzetben a kapu közepébe, 2-0! Ezzel valóban eldőltek a nyitott kérdések, s ezúttal meg is érdemelte ezt a piros-kék csapat.

Összezuhant a Hali, a 62. percben már hárommal vezetett a Videoton: egy szöglet után Oliveira senkitől sem zavartatva a 16-os jobb oldali vonaláról adott középre, éppen Feczesin fejére, aki a bal alsóba stukkolt, 3-0! Ez már bizony dupla, az első duplázása fehérvári színekben az NB I-ben Feczesinnek. Kiütés lesz a vége? Az ám! Trebotic csereként beállt a 66. minutumban, majd 3 perc alatt megszerezte első két bajnoki gólját!

Mindkétszer Nikolics volt az előkészítő, a horvát szűrő pedig a higgadt befejező, a 71. percben 4-0, majd a 73.-ban 5-0! Főleg az első volt szép: a 16-osnál Nikolics amolyan "Barca-módra" kényszerítőzött Treboticcsal, a középpályás pedig szépen bevágta a jobb alsóba a válogatott csatártól visszakapott labdát. A gólja után Nikolics feltűnően "átment" osztogatóba, s ebben a pozícióban sem teljesített rosszul.

A 86. percben megkapta a hatodikat is a teljesen hitehagyott Haladás: a cserecsatár Ivanovszki adott jobbról remek passzt Oliveirának, aki közelről nem is hibázott, 6-0! Ez már azért csúnya zakó. A hetedikkel még csúnyább lett, merthogy még mindig nem értek véget a vasiak megpróbáltatásai! A közönséget most remekül kiszolgáló fehérváriak részéről megint Nikolics volt a főszereplő a 88. percben, amikor gólhelyzetben lépett ki a bal oldalon, s Juhásszal akart gól rúgatni, ám érkezett a menteni igyekvő Fehér, s róla pattant be a kapuba a labda, 7-0! Ez egy igazi rémálom volt a Halinak...

A ráadásban még Ivanovszki is kishíján betalált, de nem minden papsajt. Igaz, ha az első félidőben csak a ziccerei felét berúgja a Vidi, akkor minimum tíz lett volna közte a végére. Ez így is alapos és csúnya kiütés volt, a Videoton pedig megmutatta, hogy tud így is focizni, végig jól, koncentráltan, eredményesen. Ki is járt már a közönségnek jó néhány gyengébb produkció után.

Ezzel a sikerrel 11 pontra nőtt a piros-kékek előnye a tabellán immár második Ferencváros előtt, s 7 fordulóval a szezon befejezése előtt kijelenthető, hogy ezt az aranyérmet már csak a Vidi tudja elbukni, normális körülmények között ekkora fórt nem lehet leadni a hajrában. Persze, nem lesz könnyű, hiszen mennie kell még Diósgyőrbe, Debrecenbe és a Fradihoz is, ám ez a 11 pont akkor is nagyon sok, illik ebből bajnoki címet kovácsolni.

Joan Carrillo együttese legközelebb vasárnap (április 19) 14 órakor Diósgyőrben vendégszerepel majd az újabb 3 pont reményében. tavasszal nagyon összezuhant az őszi dobogós DVTK, így nem is lenne nagyon meglepő egy újabb Vidi győzelem, mindazonáltal egészen biztos, hogy nagyon nehéz dolga lesz a listavezetőnek.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >