Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Köszöntötték a 60 éves Hirt Károlyt
Köszöntötték a 60 éves Hirt Károlyt Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. április 14.

Image

A felnőtt és korosztályos országos bajnokságon érmet szerzett fiatal székesfehérvári atlétákat és edzőiket fogadta dr. Cser-Palkovics András polgármester a Városházán. A város vezetője elismerő oklevelet adott át az ifjú tehetségeknek, és külön köszöntötte Hirt Károlyt, az ARAK elnökét, aki április 10-én ünnepelte 60. születésnapját.

 

Dobogós helyezésekben gazdag, sikeres versenyszezont tudhatnak maguk mögött az ARAK fiatal atlétái. A fedett pályás országos bajnokságon, a felnőtt, junior, ifjúsági, serdülő és újonc korosztályokban összesen 27 érmet – 11 aranyat, 6 ezüstöt és 10 bronzot – szereztek. Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András a Városházán fogadta a fiatal sportolókat - Budai Boglárkát, Endrész Klaudiát, Jahola Dórát, Leiner Viktóriát, Mátó Sárát, Menyhárt Zsófiát, Németh Kittit, Pécsi Dórát, Punk Adriennt és Zsiga Mónikát, továbbá Pisch Milánt és Szabó Dánielt –, akik az Önkormányzat elismerő oklevelét vették át a város vezetőjétől.

„A mai találkozó kiváló példája annak, hogy miért fontos a városnak az atlétika, az ARAK, az utánpótlás, és miért volt érdemes megépíteni a Bregyóban a Regionális Atlétikai Központot. Azt gondolom, a fiatalok kiváló példát szolgáltatnak nekünk.”
 – hangsúlyozta a polgármester a kötetlen, baráti hangulatú találkozón. Hozzátette: a Székesfehérváron létrehozott bázis a magyar atlétika kisebb csodája, de a versenyzés nem szólhat csak Fehérvárról. Arra biztatta a fiatalokat, hogy használják ki a helyi lehetőségeket, mert az atlétikai központnak akkor van leginkább értelme, ha ott minél több gyerek sportol, és hozza a jobbnál jobb eredményeket. A városvezető szavai szerint az atlétika lehet az a sportág, melyben Székesfehérvár akár olimpikont is adhat a jövőben.  A legfőbb cél, hogy minél több gyermek mozogjon és sportoljon, de a nyilvánvalóan megfelelő adottságokkal és kellően szorgalommal rendelkező fiatalok tudják kamatoztatni tehetségüket, a város pedig igyekszik ehhez minden támogatást megadni.  

Hirt Károly, 
az ARAK elnöke hozzátette: fiatal atlétáik majdnem mindegyikében megvan a potenciális lehetőség arra, hogy apróbb lépésekkel csatlakozzanak a korosztályos nemzetközi élmezőnyhöz, később pedig megállják a helyüket a felnőttek között is.

Dr. Cser-Palkovics András a találkozón külön köszöntötte az ARAK elnökét, aki április 11-én ünnepelte 60. születésnapját. 
Hirt Károly 1955. április 10-én született Siklóson. Pécsen atletizált, edzői pályafutását is itt kezdte. 1986-ban költözött Székesfehérvárra, az akkori VIDEOTON SC atlétikai szakosztályának a vezetőedzője lett. A közép- és hosszútávfutó tanítványai több száz magyar bajnoki címet szereztek. Hirt Károly az alapító tagja volt az 1993-ban újra alapított ARAK-nak, melynek elnöki posztját 2001 óta tölti be.  2009-2012 között a Magyar Atlétikai Szövetség elnökségi tagja volt, 1997-ben átvette a Magyar atlétikáért bronz fokozatú kitüntetését. 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >