Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Környezetvédelmi akció a takarékosabb, tudatosabb életmódért
Környezetvédelmi akció a takarékosabb, tudatosabb életmódért Nyomtatás E-mail
Írta: Szántóné Bányai Szilvia   
2015. április 20.

Image

A Humusz Szövetség a Norvég Civil Támogatási Alapból nyert támogatást a „Re: Gondolatok a világról” (Re Thinking the World) című programjával. A megmozdulás célja a helyi környezetvédelmi akciók révén a figyelemfelkeltés, a tájékoztatás és a szemléletformálás. Az országos program- és kiállítás-sorozat legelőször Iszkaszentgyörgyön mutatkozik be a Szent György Napok keretében, 2015. április 25-én, szombaton, míg a Re-design kiállítás 2015. április 22-28-ig tart az iszkaszentgyörgyi Integrált Közösségi és Szolgáltató Térben (IKSZT), melyre szeretettel várják az érdeklődőket.

 

 

Az esemény célja, hogy a helyi lakosság elsajátítsa a „nulla hulladék elképzelés” lényegét, megkedvelje és megismerje a különböző újra-használati formákat, továbbá ne utasítsa el a használt holmikat. Az akciókkal a szervezők azt szeretnék elérni, hogy a közreműködő helyi civil szervezetek – és ezáltal a hálózat – társadalmi bázisa erősödjön, új embereket vonzzanak magukhoz, önkénteseket toborozzanak. 

A figyelemfelhívó akció révén a helyi lakosságból egy olyan mag érlelődhet ki, amely számára fontos a környezetvédelem, a hulladékmegelőzés, odafigyel a hátrányt szenvedőkre, és nyitott a tanulásra, az új, mindennapi módszerek elsajátítására (pl.: adományozás, csereberék szervezése, csomagolásmentes vásárlás, helyi termékek preferálása, házi komposztálás, közös használat stb.). A program fő motivációja, hogy  mind többen váltsanak majd takarékos, tudatos életmódra. A helyi ügyek megoldására ők alkalmanként aktivizálják magukat a helyi tagszervezet koordinálásával. A régióban a székesfehérvári Gaja Környezetvédő Egyesület vállalta a fenti programban való közreműködést.

 

 


 

A program néhány eleme:

1.            pályázati felhívás három célcsoportnak újrahasznosítás témakörben

Óvodáknak: http://humusz.hu/jatszdujra

Iskoláknak: http://humusz.hu/rebutorpalyazat

Lakosságnak: http://humusz.hu/redesignpalyazat

2.            Szabadtéri társasjáték kifejlesztése

3.            Re-designkiállítás

4.            Garázsvásár szervezése

5.            Helyi szemléletformáló önkéntes akció

6.            Nulla Hulladék stand bemutatása

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >