Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Április 26-án rajtol a CEP Fehérvár Félmaraton
Április 26-án rajtol a CEP Fehérvár Félmaraton Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. április 24.

Image

Vasárnap rendezik meg a CEP Fehérvár Félmaratont, amelyre eddig már több mint nyolcszázan neveztek. A hiánypótló városi futóversenyen négy számban indulhatnak az érdeklődők, akik 7 és 21 kilométer közötti távokat kell, hogy teljesítsenek. A főszervezők a CEP Fehérvár Félmaraton támogatóival közös sajtótájékoztatón számoltak be az előkészületekről.

 

 

Megkezdődött a visszaszámlálás, április 26-án rendezik meg első alkalommal a CEP Fehérvár Félmaratont. A hiánypótló városi futóverseny iránt nagy az érdeklődés, amit az is jelez, hogy már több mint 800 induló nevezett a jövő vasárnapi programra. 

„Székesfehérvár Önkormányzata is fontosnak tartja és támogatja ezt a hiánypótló rendezvényt. Szerencsére sok fehérvári fut szabadidejében, és innen járnak félmaratont, maratoni távot futni más városokban szervezett versenyekre. Régóta beszélgettünk arról, hogy szükség lenne egy fehérvári rendezésű félmaratonra, ahol a sportolók ebben a szép városban, városi terepen teljesíthetik a távokat jövő vasárnap. Nagyon jó felvezetés lesz ez a Sportmajális előtt néhány nappal.” – mondta Székesfehérvár alpolgármestere, aki a „háziverseny” szervezőinek és támogatóinak is köszönetet mondott.Mészáros Attila újságírói kérdésre válaszolva megerősítette: ő maga és Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok is indul a versenyen, mindketten a 7 km-es távot teljesítik majd.

A csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott, hogy másfél éve született meg a fehérvári félmaraton ötlete, amelyet mostanra sikerült is életre hívni. Skoff Gábor főszervező megköszönte az Önkormányzat támogatását, az ARAK szakmai segítségét és azoknak a támogatóknak a közreműködését, akik a legelső pillanattól mellettük állnak. „Nagyon szép lesz a pálya, amelynek kialakítása nem volt egyszerű feladat, de szerencsére ehhez is minden segítséget megkaptunk a helyi hatóságoktól. Így a közel ezer résztvevőnk biztonságosan tudja lefutni a különböző távokat. A versenyzők a Regionális Atlétikai Centrumtól indulva Felsővároson, a Zichy-ligeten és a Belvároson át teljesítik a távot. Egy, kettő, vagy három ilyen kört lefutva érkeznek majd vissza a 7, a 14 és a 21 km-es távokról a Bregyóba.” – ismertette Skoff Gábor főszervező. 

Négy versenyszámban indulhatnak a futók: CEP Félmaraton, High5 14 kilométer, Decathlon 7 kilométer, valamint Neosoft 3x7 kilométeres váltó. A főszervezők életkor szerint több kategóriában fogadják a nevezéseket, mint elhangzott: az indulók egyharmada székesfehérvári. 

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ismert személyiségek is bőven vannak a résztvevők között, és sok egykori, illetve jelenleg aktív élsportoló is rajthoz áll a jövő vasárnapi megmérettetésen. Ez azért is különleges, mert a professzionális sportban ritka az, hogy valaki az éves sportprogram mellett még veszi a fáradtságot arra, hogy egy hosszú távú utcai futóversenyen is elinduljon. Kiváló sportemberek sora jön, Kovács István olimpiai bajnok ökölvívótól Bogár János Európa-bajnok ultrafutón át az olimpiai ezüstérmes kajakos Kulifai Tamás, Paumann Dániel kettősig. Nagyon pozitívak a tapasztalataink a szervezéssel kapcsolatban is, hiszen nem számítottunk ilyen széleskörű támogatottságra. Örömteli, hogy sokan azért kezdtek el futni, mert szeretnék kipróbálni magukat a 7 kilométeres távon. Remélem, ez az elhatározás sok embernek válik az életmódjává, hiszen a verseny akkor nyeri el igazi célját.” – emelte ki Kynsburg Zoltán főszervező. 

Mészáros Attila felhívta a figyelmet arra, hogy időszakos útlezárásokra és autóbusz-terelésekre is sor kerül a versenyhez kapcsolódóan, ezek részleteiről jövő hét elején adnak tájékoztatást. Mindenki türelmét és megértését kérik. 

A CEP Fehérvár Félmaraton rajtjára 2015. április 26-án, vasárnap 10 órakor kerül sor a Regionális Atlétikai Központban, de a futókat az útvonalak mentén bárhonnan nyomon lehet követni, a szervezők a szurkolókat is szeretettel várják. A versennyel kapcsolatos friss információk és részletes információk a rendezvény Facebook oldalán olvashatóak: https://www.facebook.com/cepfelmaraton.  

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >