Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Diósgyőrben is simán nyert a Vidi Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. április 20.

Image

Úgy tűnik, már tényleg nem lesz senki, aki az idén megállítja a Videoton labdarúgóit a bajnoki cím felé vezető úton, mivel a mindig nehéz diósgyőri túrát is sikerült magabiztosan lehozniuk 2-1 -re. A végeredmény hatalmas torzítás, mert reálisan most 4-5 gól különbség volt a két együttes között, de rengeteg ziccert eltékozoltak Nikolicsék, a házigazdák pedig 0-2 után a meccs legvégén szépítettek. A fehérvári találatokon Oliveira és Feczesin osztozott. 6 fordulóval a szezon zárása előtt 11 pont a Vidi előnye a Fradival szemben.

 

 

A találkozó elejétől a fehérvári alakulat volt a kezdeményezőbb, bár úgy is lehetne fogalmazni, hogy nagyon gyengén, visszafogottan muzsikált a hazai csapat. Ez némileg meg is lephette a piros-kékek játékosait, mert néha olyan könnyen kerültek ziccerbe, mint egy edzőmeccsen. Még végig sem gondolták, hogyan, de máris ott találták magukat Antal kapussal szemben. A csodálkozásban Feczesin és Nikolics járt élen, mindkettejüknek "sikerült" ajtó-ablak helyzetben az elfekvő miskolci portás lábát eltalálni 5 méterről, de még két alkalommal is csak egy kicsit nagyobb koncentráció kellett volna a vezetés megszerzéséhez.

A játék képét hűen mutatta, hogy bő félórányi játékot követően 7-0 (!) volt a szögletarány, s 5-0 (!) az igazán nagy ziccerek aránya a listavezető javára. Tombolt is az oldalvonalnál Joan Carrillo vezetőedző, amikor tanítványai sorra hagyták ki a nagyobbnál nagyobb lehetőségeket. Ez azonban nem az a nap volt, amikor pazarlás megbosszulta magát, mert a DVTK egyszerűen képtelen volt felvenni a versenyt a Vidivel. Kizárólag a néha könnyelmű lestaktika adott sanszot arra, hogy időnként közel kerüljenek Calatayud kapujához, de kidolgozott akció, igazi foci nem jellemezte a borzasztó sorozatban lévő borsodi társulatot.

A második félidő elején aztán hamar eldőlt a 3 pont sorsa. Előbb a 47. minutumban egy jobb oldalon kibontakozó szép Gyurcsó-Feczesin kombináció végén utóbbi lövése kipattant Antalról, az érkező Oliveira pedig már nem nem hibázta el az üres kaput, 0-1! Rászolgált a vezetésre a fehérvári gárda, majd rászolgált a második gólra is, ami 10 perccel az első után érkezett: itt is sakk-mattra kijátszotta a diósgyőri védelmet, Nikolics labdájával Gyurcsó került a védők mögé, majd jobbról - már a 16-oson belül - laposan keresztbepasszolt Feczesinnek, aki nagy magányában átvette a labdát, majd 6-7 méterről a kapu bal alsó sarkába gurított, 0-2!Eldőlt.

A folytatásban még akadt bőven lehetőség a 0-3 -hoz és egy esetleges újabb kiütéses Vidi-győzelemhez, ám a további helyzetek kiamaradtak, majd az utolsó 10 percre már vissza is állt a Videoton, nem ütötte ki megroggyant ellenfelét, sőt, hagyta kibontakozni is, így fordulhatott elő, hogy a hosszabbításban, pillanatokkal a befejezés előtt Griffiths közelről szépített. Ez nem veszélyeztette a fehérváriak sikerét, de azért intő jel, hogy a védelem elment "nyaralni" már a hármas sípszó előtt. Mert most ez történt, Stopiráék szépen nézték, amint a DVTK szépít...

Összességében nagyon könynen nyert Joan Carrillo együttese, amely - ha csak az igazán nagy helyzetei felét értékesíti - csúnya verést mért volna a Diósgyőrre. Kijelenthető, hogy az 1-2 nagyon messze volt a játék képétől, sokkal reálisabb lett volna egy 4-5 gólos vendégsiker. Ma egyszerűen ennyivel volt jobb a bajnokaspiráns, amely legközelebb a Pécs ellen lép pályára hazai közönség előtt szombaton (április 25) 18:30 -kor. Előtte még szerdán lesz egy komoly feladata a Ligakupa negyeddöntőjének visszavágóján is. A DVSC látogat a Sóstóra 17:30 -kor. Az első meccset idegenben 3-2 -re nyerte meg a Vidi, így jóval kedvezőbb helyzetben van riválisánál.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >