Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Intézményi fejlesztések és megújuló közvilágítás
Intézményi fejlesztések és megújuló közvilágítás Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. április 22.

Image

Székesfehérvár városa egy stabil és jelentős fejlesztési forrásokat tartalmazó költségvetést fogadott el 2015-re. Ennek keretében az V. számú választókörzetben is számos beruházás valósulhat meg. A Tóvárost, Alsóvárost, Sóstót és az Őrhalmi szőlőket magában foglaló városrészben több mint 50 millió forint értékű fejlesztésre kerül sor, valamint Alsóvárosban a régóta várt közvilágítás-korszerűsítés is megkezdődik, pályázati támogatással. Minderről Mészáros Attila, a körzet önkormányzati képviselője sajtótájékoztatón számolt be.

 

 

Az idei évben is több nagy fejlesztés van tervben az V. számú választókörzetben, ezek közé tartozik az Alsóvárosi kerékpárút melletti közvilágítás kialakítása 800 méter hosszan, a Szárcsa utcában az utolsó oszloptól a Sóstó Természetvédelmi Terület melletti átvezetésig. A költségvetésből erre elkülönített összeg 15 millió forint, a beruházás pedig várhatóan nyár közepére készülhet el. 

„2013-ban közös erőfeszítéseink eredményeként sikerült felújítani a Szőlő utcában lévő keresztet. Ez, az Alsóváros számára fontos terület idén tovább fejlődhet, sikerül megvásárolnunk a szomszédos telket, ahol játszóteret alakítunk ki. A tér tervezése már folyamatban van, úgy alakítjuk ki, hogy kicsik és nagyok egyaránt igénybe tudják venni. A városban már ismert és közkedvelt felnőtt játszótér mellett a gyermekekre gondolva játékvárak, homokozó, valamint hinták is kerülnek a területre. A telekvásárlással együtt összesen 13 millió forintot fordítunk erre a beruházásra.” – ismertette Mészáros Attila a tervezett játszótér helyszínén tartott  sajtótájékoztatóján. 

 


 

Az önkormányzati képviselő arra is felhívta a figyelmet, hogy Maroshegy mellett Alsóvárosban is sor kerül a közvilágítás korszerűsítésére, a teljes program mintegy 216.984.000 forintot tesz ki. A LED-es világítás működtetése is gazdaságosabb lesz, a jelenlegi lámpatestekhez képest éves szinten több tízmilliós megtakarítás érhető majd el. A kivitelezésre közbeszerzési eljárást indított az Önkormányzat, várhatóan még tavasszal kiválasztásra kerül a nyertes kivitelező, majd ezt követően azonnal indulhat a munka. Az ún. fa utcákban és a Homoksor környékén újul meg a közvilágítás, ami a közlekedést és a jobb közbiztonságot is segíti. /Utcák: Ág utca, Akácfa utca, Bercsényi utca, Börgöndi út, Csíkvári út, Csíkvári parkolók és járda, Diófa utca, Dr. Serényi A. utca, Eötvös utca, Fenyőfa utca, Hársfa utca, Homok sor, Hosszúsétatér vasúton túl, Juharfa utca, Nyárfa utca, Sárkánykúti utca, Sárkeresztúri út 1-47, Széchenyi 116-174, Tölgyfa utca, Vásártéri utca/.Elhangzott: a Szőlő utcában is régi hiányosságot pótolnak azzal, hogy a Halom és a Mandula utca közötti szakaszon kiépítésre kerül a közvilágítás.

 


Tavaly megkezdődött az Iskola tér felújítása Tóvárosban, ezen a területen idén az Iskola tér és az Óvoda melletti átkötő kap új térkő-burkolatot, valamint a problémát okozó csapadékvíz-elvezetés is megoldásra kerül. „A padok áthelyezésével és környékük bokrosításával kívánjuk tovább szépíteni az iskola és az óvoda környékét. Az átkötő szakasz tervezése már jelenleg is folyik, 5 millió forintot különítettünk el erre a célra. A kivitelezés várhatóan júniusban kezdődik el. Ugyancsak nyárra tervezzük a Tóvárosi Óvoda teljes tetőfelújítását. Az Ybl intézményfejlesztési program keretében 15 millió forintos költséggel valósulhat meg ez a projekt.” – mondta el Mészáros Attila, aki kitért a Tóvárosi lakónegyed 20. számnál lévő játszótér korszerűsítésére is. A gyermekek örömére a hintát kétállásosra cserélik, valamint az alsó burkolat is biztonságos gumiszőnyeg lesz. A játszótér környékének rendbe tételével együtt az erre elkülönített költség 430.653 forint. 

A Széchenyi úti vízelvezetés kiépítésének folytatása már jelenleg is tart, 4.529.960 forintból. Idén az út páros oldalán 250 méter hosszan zajlanak a munkálatok, a várható befejezés április vége. 

A sajtótájékoztató végén Mészáros Attila beszámolt a Tóvárosban elvégzett eddigi kisebb karbantartásokról is: megoldották a Tóvárosi lakónegyed 17-19. szám előtti parkoló felfestését, megtörtént az 56-57. szám előtti földfeltöltés és füvesítés, valamint a 9-13. számú épületek mellett újrarakták a járdalapokat. Ezek költsége összesen mintegy százezer forintot tett ki. A tervek közt szerepel a Hosszúsétatér 5-9. számnál az ágyásszegély megerősítése, amelyre a szükséges közel 170 ezer forintot elkülönítették. Az önkormányzati képviselő kiemelte, hogy év közben is lesznek még kisebb fejlesztések, ezekre a lakossággal egyeztetve, a felmerülő igények alapján kerülhet sor.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >